Wpis z mikrobloga

Dałem za dużo jajek do mięsa mielonego na kotlety ( 3 jajka na 500g mięsa) i masa wyszła mi strasznie luźna, papkowata wręcz. Parę godzin w lodówce pomoże, czy lepiej zagęścić to jakoś bułką tartą albo płatkami owsianymi na przykład ( bułki i tak dałem już dość sporo raczej)?

#kiciochpyta #gotujzwykopem
  • 15
  • Odpowiedz
@cuntbrah: Z jednej strony czuję się zaszczycony, że przy tak małej aktywności na mikroblogu to właśnie mój post został przez Ciebie skomentowany, ale z drugiej strony to średnio trafiłaś, bo MIENSA jem dość mało, a jeśli masz jakiś przepis na kotlety z fasoli/ciecierzycy, które uda mi się zrobić bez blendera, to będę bardzo wdzięczny :).
Edit: #falszywyrozowypasek (,)
  • Odpowiedz
Ale zalać je wcześniej wrzątkiem i odczekać aż ostygną, tak? :).


xD

powiedz, że nie zalałeś płatków przed dodaniem do mięsa. jak można się spodziewać, że wchłoną wilgoć z masy mięsnej gdy wcześniej zalejesz je wodą.

@sartek:
  • Odpowiedz