Wpis z mikrobloga

Mircy! Jakieś 3 miesiące temu pytałem was o zdanie dotyczące zegarków z chin. Po dłuższym namyśle zdecydowałem się kupić coś droższego, a im dłużej się zastanawiałem tym droższe zegarki mi się podobały. No i teraz jestem w kropce, ponieważ nie chce przekroczyć 400zł (niezły skok jak na początkowe założenia, że kupie coś z chin za kilka $), a jeden z nich podoba mi się bardziej ale musiałbym jeszcze dołożyć ze 150 zł. Drugi jest tańszy ale mniej mi się podoba. A który z nich wy byście wybrali? Tak wizualnie ( ͡º ͜ʖ͡º)
Mam dwa do wyboru. Albo TIMEX T2N930 albo LORUS RT387BX9.

Może macie jakieś swoje opinie na temat obu marek?

#watchboners
źródło: comment_jyOYAcqRieqJ9kZOhChyfnpHnlzyUvZ3.jpg
  • 17
@pizzapotwor: mialem kiedys lorusa i niby byl wodoszczelny a przy nawet delikatnym zachlapaniu parowal od srodka:/ z tych dwuch mi jednak bardziej podoba sie timex, jest bardziej klasyczny a lorus podchodzi bardziej pod sportowy...
@d601: Ten Timex nic klasycznego w sobie nie ma przecież. Nic a nic. Serio to chyba najmniej klasyczny zegarek jaki w ogóle mają w ofercie.
Bardziej schylałbym się w stronę Lorusa, ale gdybym miał teraz zakupić jakieś tanie chrono ~400zł, to pewnie celowałbym w Parnisa Pilota, lub portugalczyka w automacie.

https://www.google.pl/search?q=Parnis+Chronograph+HW98+PVD&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIlbit-MWQyQIV4_ByCh2QaQlj&biw=1680&bih=925#tbm=isch&q=pilot+chronograph+watch+parnis+
U Timexa strasznie dużo się dzieje na tej tarczy, z jednej strony mi się podoba, a z drugiej przez nadamiar wszystkiego staje się lekko nieczytelny.
@sidhellfire: uu, całkiem ciekawa propozycja. No i to jest najbardziej klasyczny zegarek z tych, o których tu mówimy :)
@d601: Tzn nigdzie nie napisałem, że Parnis jest klasyczny, ale gdybym "szukał czegoś w tym stylu" (czyt. sportowego) to pewnie celowałbym w pilota. Portugalczyk już jest bardziej klasyczny (choć też usportowiony).