Wpis z mikrobloga

#telefony #elektronika #pytanie #huawei

Mircy używa ktoś z Was telefonu Huawei P8 Lite? Zastanawiam się nad jego zakupem, przejrzałem trochę różnych testów i mam kilka pytań.

1. Czy bateria faktycznie jest tak słaba (około 8h na ładowaniu)?
2. Czy jakoś rozmów jest dobra?
3. Łapie zwiechy przy normalnym użytkowaniu (przeglądanie internetu, słuchanie muzyki, aplikacje, gry np. Heartstone)?

Byłbym wdzięczny za jakieś informacje o tym modelu. Najbardziej zależy mi na opinii osób, które go posiadają. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 8
@Nudiustertian: moja dziewczyna ma ten telefon, bateria spokojnie wytrzymuje jeden dzien, czasem dwa, zalezy jak uzywa. Piszemy duzo sms.

Jakos rozmów jest dobra, czasem jak gada ze swoja matka to slysze co mowi xD

Telefon dziala pod miui, jest plynny i nie zamula. Jak masz jakies pytania to pytaj, zapytam jej
@Nudiustertian: W dzień robi elegancko, w ciemnościach już to tak cudnie nie wygląda ^^
1. Czy 8h trzyma to Ci nie powiem, jakoś nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ale gdy nie siedziałem na megażernych baterię aplikacjach to nigdy mi się nie rozładował w potrzebie.
2. Nie narzekam.
3. Przy muzyce nigdy nie miałem, a internet/apki jak HS to tylko przy problemach z siecią.
No i przy wybieraniu numeru mi tylko
@Nudiustertian: Posiadam ten telefon i jest to pierwszy od dawna gdzie bateria trzyma >3 dni. Działa bardzo płynnie i ma jeden z najlepszych zestawów głośnomówiących ever. Minusem dla mnie jest dziwaczny interfejs wzorowany na iPhone który rezygnuje z użyteczności ekranu blokady stockowego androida 5 (nie ma aktywnych powiadomień i akcji na ekranie blokady, żeby wysłać mail do spamu trzeba odblokować tel., podobnie przy rozwijaniu paska powiadomień). Ogólnie trzeba się do niego
@Nudiustertian: Ja ostatnio wydałem niecałe 800zł za telefon z Chin: bateria 3000mAh, 1080p, wydajna grafika G6200 (wyżej od Mali T760 MP2). Na tej stronie znajdziesz informacje o telefonach, jak kupować z Chin itd. Szkoda przepłacać. LINK