Wpis z mikrobloga

Czy biorąc fakturę na firmę podczas jakiś zakupów, np farb, ta faktura nie trafi do firmy do rozliczenia, to coś się dzieje? Czy firma w jakiś inny sposób zostaje w ogóle powiadomiona, że była brana faktura w zeszłym miesiącu w sklepie farb-pol?
Chodzi mi o to, że wiele firm ma zniżki na zakupy w różnych sklepach i biorąc towar prywatnie dla siebie, ale na fakturę na firmę X, z którą nawet nie mamy doczynienia, dostajemy zniżkę. Czy grozi za to jakaś kara?
#pytanie #pracbaza #urzadskarbowy #firma #cebuladeals
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czskrwl: Nie możesz po prostu wziąć na paragon? Ja tak robię, mowie nip albo nr klienta w sklepie z częściami na przykład i na końcu na paragon poproszę.
  • Odpowiedz
@czskrwl: nic sie nie dzieje, możesz spalić te faktury. FV byłyby Ci potrzebne gdybyś miał firmę i chciał odliczyć od nich vat. Nic sie nie dzieje jak weźmiesz na kogoś a on jej nie rozliczy.
  • Odpowiedz
zy biorąc fakturę na firmę podczas jakiś zakupów, np farb, ta faktura nie trafi do firmy do rozliczenia, to coś się dzieje? Czy firma w jakiś inny sposób zostaje w ogóle powiadomiona, że była brana faktura w zeszłym miesiącu w sklepie farb-pol?

Chodzi mi o to, że wiele firm ma zniżki na zakupy w różnych sklepach i biorąc towar prywatnie dla siebie, ale na fakturę na firmę X, z którą nawet nie
  • Odpowiedz