Wpis z mikrobloga

Witajcie,
Od jakiegoś roku działam na touchpadzie ale znalazłem starą(jakieś 2 lata) mysz optyczną Marki E5. Model: XG-1008 / RE01915_bk. Kiedy podłączam ją pod który kolwiek port USB jest dźwięk informacyjny, że coś zostało podłączone, w myszce zapala się dioda ale nic poza tym. Było instalowane nawet coś automatycznie ale mysz nie działa.
Próbowałem szukać jakichś sterowników po googlach ale jedyne co znalazłem i zainstalowałem to różnego rodzaju programy, które skanują twój komputer i wyszukują sterowników, które wymagają uaktualnienia.
Jakieś porady? Mysz powinna być sprawna(ostatnim razem działała:D)
#informatyka #komputery #problem #pytanie #it #itsupport
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Czop: Sterowniki USB z laptopa zainstalowane? Jak tak, to mysz powinna działać sama po podłączeniu, ostatecznie po restarcie. Jeżeli nie działa, to nie będzie działać i kropka. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz
@Czop: panel sterowania -> menadżer urządzeń ->znajdź jakieś urządzenie usb i szukaj po identyfikatorach sprzętu
Może masz uszkodzony przewód w którymś miejscu i o ile myszka dostaje napięcie czyli świeci to ma problem z komunikacją.
  • Odpowiedz
@Nasu: Dzięki raz jeszcze za odpowiedź.
Kupiłem nową mysz. Niestety nie działa. Tym razem laser w myszy funkcjonuje(czyli mysz nie jest popsuta),
Po włożeniu tego odbiornika wireless do USB rozpoczyna się automatyczne instalowanie nowego urządzenia i.... mysz dalej nie chce chodzić.
Jakieś pomysły?:( Bo mi już ręki opadywują. Próbowałem na każdym wejściu USB i bez żadnych skutków.

#it #pomocy #komputery #myszka
  • Odpowiedz
@smutnyrobol: panel sterowania - menedżer urządzeń - i tu się gubię..Jak mam znaleźć JAKIEŚ urządzenie usb i jak mam znaleźć po identyfikatorach?
Dzięki za odpowiedź ale mógłbyś wyłożyć to jak dla blondynki, jestem na prawdę zielony jeśli chodzi o komputery.
  • Odpowiedz
@Czop: Przeinstaluj jednak te stery USB z laptopa, bo prawdopodobnie nic nie będzie ci działało. Jak to nie pomoże, to możliwe, że masz coś z kontrolerem na płycie głównej, ale jest to ekstremalnie mało prawdopodobne. Ostatecznie jesteś pechowcem( ͡° ͜ʖ ͡°)
Aha i popróbuj inne urządzenia, dobry sposób na sprawdzenie, co jest nie tak.
  • Odpowiedz