Witam mirasy. Mam problem. Kiedyś, firma Casus Finanse, zażądała ode mnie spłaty długu który został po orange mix którego olałem. Kwota rzędu 600zł. W 2013 dług został załatwiony, poprzez spłatę 3 czy 4 rat na poczcie. Po ostatniej wpłacie (czerwiec albo lipice 2013r.), zadzwoniłem do pani na infolinie, która podziękowała mi za spłatę długu i wsio. Dzisiaj otwieram pismo od Komornika z Torunia, który wszczął wobec mnie postępowanie egezucyjne na kwotę nie całych 400zl za uwaga, uwaga, dług wobec Casus Finanse. Mi ręce opadły, wpłaty były dokonywane na poczcie, a kto trzyma prawie 3 lata trzyma odbitke przelewu pocztowego?
@raistpol: Pewnie trywializmem będzie powiedzenie przeze mnie, że powinieneś trzymać dowody zapłaty do przekroczenia okresu przedawnienia, zwłaszcza, gdy dotyczyło to już długu w roku 2013. Wydaje się, że okres przedawnienia, 3 lata, jeszcze nie minął, a jeśli nie masz dowodu zapłaty to wiele nie osiągniesz. Poczytaj tu i tu.
@eaxene no mialem...w ultimo które obecnie splacam;] Także, tak. To ten dług co spłaciłem. Co ciekawe. Od casus finanse w tym czasie dostałem jeden normalny list że mają promocje i jeżeli wpłace 20% kwoty której wisze (a kwota zadna nie byla podana) to bede mial luz...
Aktywne Wpisy
18+
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Jak macie lekarzowi przynieść próbkę kału do badania laboratoryjnego to w czym się taką próbkę przynosi i ile tego gówna trzeba przynieść? I niby jak ja mam to wszystko ogarnąc, na rękę mam sobie nasrać i wsadzić to do pudełka?
Witam mirasy.
Mam problem. Kiedyś, firma Casus Finanse, zażądała ode mnie spłaty długu który został po orange mix którego olałem.
Kwota rzędu 600zł. W 2013 dług został załatwiony, poprzez spłatę 3 czy 4 rat na poczcie. Po ostatniej wpłacie (czerwiec albo lipice 2013r.), zadzwoniłem do pani na infolinie, która podziękowała mi za spłatę długu i wsio.
Dzisiaj otwieram pismo od Komornika z Torunia, który wszczął wobec mnie postępowanie egezucyjne na kwotę nie całych 400zl za uwaga, uwaga, dług wobec Casus Finanse.
Mi ręce opadły, wpłaty były dokonywane na poczcie, a kto trzyma prawie 3 lata trzyma odbitke przelewu pocztowego?
Jakieś rady?
Wydaje się, że okres przedawnienia, 3 lata, jeszcze nie minął, a jeśli nie masz dowodu zapłaty to wiele nie osiągniesz.
Poczytaj tu i tu.