Aktywne Wpisy
Xefirex +194
Afera że strzałami ostrzegawczymi całkiem nieźle pokazuje jak zepsuta jest debata publiczna. Nie mamy właściwie żadnych szczegółowych informacji, strzał ostrzegawczy mógł być oddany w całkowicie naganny sposób, w całkowicie złym czasie, no powodów działań prokuratury mogło być mnóstwo. Jak mawiają kasy samoobsługowe w biedrze: potrzebne informacje.
Tymczasem strony sporu politycznego już zajęły stanowiska bojowe. Że to zabieg PiSu przed wyborami, że tygrys do dymisji (xd), że państwo nie działa. Podciąga się do
Tymczasem strony sporu politycznego już zajęły stanowiska bojowe. Że to zabieg PiSu przed wyborami, że tygrys do dymisji (xd), że państwo nie działa. Podciąga się do
Czy w tym wypadku jest trudniej niż w przypadku posiadania umowy o pracę / zlecenia? Jak to wygląda w praktyce? Ile trzeba prowadzić działalność? Czy trzeba spełniać jakieś specjalne warunki?
#firma #dzialalnoscgospodarcza #biznes #banki #bankowosc #bank #kredyt #kredythipoteczny #walkaokredythipoteczny #pytaniedoeksperta
@szokrok: szukałem w 2011. Było dużo łatwiej z umową o pracę niż na działalności. Będąc na działalności w zasadzie trzeba było udowodnić bankowi, ze się tej kasy właściwie nie potrzebuje :)
@krupek: a jak masz DG i zamykasz to nie masz już umiejętności, czas umierać?
Problemów jako takich nie było - nie kombinowałem nigdy z kosztami. Jedyne co to sporo formalności. Bank chciał wielu papierków, z tego co pamiętam to:
- PITy z zeszłego roku,
- wyciąg z konta firmowego + prywatnego (sic!),
- obecne umowy z klientami,
- świadectwo pracy od ostatniego pracodawcy,
- zaświadczenie z US o niezaleganiu z podatkami,
- zaświadczenie z ZUS i niezaleganiu
Najgorzej będzie z zaświadczeniami z urzędów (w sensie najmniej przyjemne), ale ogólnie nie brzmi to najgorzej ;)
Z tego co pamiętam, zaświadczenie z US wiązało się z dwiema wizytami (na jednej się zamawiało, a potem się je odbierało). Patologia - ale podejrzewam, że jest już od ręki. Kosztowało to chyba 5 zł za stronę.
W ZUSie dają od ręki i za darmo.
Od razu można kilka kopii poprosić - gdybyś w
Plus jest taki, że on wszystko ogarnia i zbiera do kupy. W banku jako takim byłem tylko raz.
Z fajnych rzeczy mogę Ci rachunek firmowy polecić za free, z wszystkimi bankomatami za darmo, wpłatomatami, mobilnym wpłatomatem i premią 50 PLN za przelew ZUS/US.