Wpis z mikrobloga

Jest dzień bez samochodu.

Jest dzień bez papierosa.

Dlaczego by nie zrobić dnia bez makijażu?
Co wy na to #rozowepaski wtedy byśmy się przekonali o tych pięknych Polkach.
Najpiękniejszych na świecie. Królewnach i księżniczkach.

Jak zaufać komuś kto farbuje włosy, maluje się, zakłada szpilki, push-up, powiększa usta, piersi. Zakłada soczewki zmieniające kolor oczu. Doczepia włosy więźniarek z obozu Guantanamo. Opala się na solarium.

Robicie to dla nas? Chyba same nie możecie ze sobą wytrzymać i spojrzeć rano w lustro.

Ja wstaje rano i przemywam twarz szarym mydłem. Po takim zabiegu mogę spokojnie wyjść do ludzi bez zbędnych pierdół. Bez transformacji jak w #!$%@? transformersach. Jestem piękny naturalnie bez dodatków i pielęgnacji bez sztuczności. #pdk #niebieskiepaski

#logikarozowychpaskow
  • 71
nsfw

Zawiera treści NSFW

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

@szalonenozyczki: ty, też mam przyjaciółkę, która nie robi sobie makijażu, a głosi teorię, że dziewczyny się tapetują, bo mają konpleksy, za bardzo się przejmują wyglądem itd, a wg mnie delikatny makijaż jest ok i potrafi podkreślić urok dziewczyny i zakryć niedoskonałości. Dziwi mnie mentalność dużej części osób, że traktują makijaż traktują jak tapetę, perfumowanie jak wylanie na siebie pół litra tanich podróbek a dbanie o siebie (skórę,włosy) jak próżność. No i
@panna_aparatka: Racja. Kurde nawet niech będzie sobie dziewczyna z mocniejszym makijażem (np. vlogerki) - co to kogo to obchodzi dopóki nie zmienia kompletnie kształtu twarzy. Z wiekiem to przechodzi i inwestuje się w witaminy a nie pudry i facet który szuka dziewczyny po 23 roku życia nie ma już problemu z tym jak wygląda bez makijażu.

Dziewczyny inspirują się teraz naturalną Clarą Delevingne, ale nie ogarniają, że te jej brwi i
@faantasy: Dobra, można się nie pomalować, bo się nie chce, to nie oznacza jednak, że się o siebie nie dba. Myje się twarz, nawilża kremem, stosuje serum do rzęs, czy pomadkę ochronną.
Jeśli makijaż jest wyznacznikiem dbania o sobie to ja właśnie skisłam xD
I nie wiem, czy mam się śmiać, czy płakać.
Prawie żadna kobieta nie wygląda tak dobrze naturalnie.

@panna_aparatka: Ale są jednak i takie - znam osobiście, piękne nawet gdy spadną liście. Zresztą... Same stworzyłyście taki obraz kobiet ;-)
No i sam makijaż też nie jest zły, byle delikatnie i ze smakiem. A niektóre na prawdę mogły by kielnią narzucać tą chemię.
@anonim1133: Oj najgorsze jest to, że to się rozgałęzia pod różnymi wpływami otoczenis, np w towarzystwie jednej koleżanki mamy inną logikę niż w towarzystwie innej koleżanki. A jak jesteśmy same z niebieskim to już w ogóle sensory nam wariują.