Wpis z mikrobloga

Pytanie do #niebieskiepaski czy moglibyście wychowywać nie swoje dziecko? stworzyć związek w którym kobieta ma dziecko z poprzedniego związku ? Mam kolegę takiego 9/10 który związał się na stałe z kobietą również 9/10 z dzieckiem. Teraz ma już z nią swoje dziecko i wychowuje obu tak samo, bez podziałów na mój i nie mój.
Przyznam się szczerze że ja bym tak nie potrafił.

#zwiazki #dzieci
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lubielizacosy: nie.

Po za tym nie związałbym się nigdy z kobietą, która robi sobie dziecko bez stałego i mocnego związku popartego ślubem i ustatkowaniem bo byłaby dla mnie po prostu głupia. O wpadce już nie wspominam.

Kwestia rozstania po rozwodzie jest inna i umiałbym to jeszcze zrozumieć. Ale dziecka jak swojego bym nigdy nie traktował.
  • Odpowiedz
@lubielizacosy: sam sobie tego nie wyobrażam, ale mam znajomego (naciągane 3/10) , który wyrwał na żonę różowego 8/10 (lub też ona jego), która w momencie zapoznania miała już 8 letniego syna z przygody z gimnazjum (ojciec nieznany, pewnie słoneczko #pdk( ͡° ͜ʖ ͡°) ), dorobili się dwójki swoich i zdają się szczęśliwi
  • Odpowiedz
@lubielizacosy: Myślę że bym potrafił ale dopiero po jakimś czasie czułbym się naturalnie i swobodnie z tym dzieckiem. Matka musi jednak tworzyć atmosferę rodzinną a nie np podkreślać że to jej syn czy córka i np kazać się "nie wtrącać". Poza tym nie akceptowałbym odwiedzin tatuśka bo to rodzi chore sytuacje. Rodzina jest jedna i cały czas a nie co drugi weekend.
  • Odpowiedz