Wpis z mikrobloga

Są tu jacyś fani #honda ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Właśnie miałem w swoich rękach najnowszego Civica 1.8 iVtec w wersji wyposażenia Sport. Kilka faktów:
-wygląda wreszcie pięknie. Początkowo IX generacja była pokraczna w porównaniu do VIII, jakaś za wąska za długa. Teraz jest super, choć w tym egzemplarzu dużą robotę robi kolor i czarna felga
-android na pokładzie, a dokładnie wersja 4.0.4 :) dobry pomysł, wszystko działa szybko i można ściągać aplikacje
-nawigacja garmin beznadziejna. Mam nadzieje że to wina braku aktualizacji, ale kilka razy poprowadziła mnie na drogi których nie ma, albo są jeszcze w budowie...
-ogromny bagażnik, największy w klasie
-słaba widoczność przez środkowe lusterko, na środku widzimy ogromny pas z klapy bagażnika
-magic seats, patent genialny czyli tylna kanapa jest dzielona i można ją podnieść do góry aby stworzyć dodatkowe miejsce na przewiezienie czegoś wielkiego
-świetnie się prowadzi
-wolnossący silnik beznynowy 142 KM i 174 Nm. Cóż może nie ma on zabójczych osiągów, ale jak ktoś nauczy się jeździć powyżej 4000 obrotów to można naprawdę szybko się poruszać. Plusem braku wspomagaczy typu turbo jest z pewnością żywotność, o której silniki TSI mogą pomarzyć :)

#autowizja - mój tag o testowaniu samochodów
#honda #motoryzacja

Pobierz pussyrider - Są tu jacyś fani #honda ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Właśnie miałem w swoich rękach ...
źródło: comment_BH0b3CCRGQqRH5q120bjLde8P1xOHxoF.jpg
  • 20
@muak47: jeśli chodzi o wygląd deski rozdzielczej to jest bardzo futurystyczna i pasuje do auta. Mamy dwa rzędy wskaźników i to się sprawdza. Materiały są takie typowe dla Hondy - nie jest to top quality, ale nie można narzekać. Po liftingu i tak się poprawiły materiały, bo wcześniej wydawały się takie dziadkowe, stare. Teraz jest już naprawdę spoko. Przesiadłem się z Hondy do VW i szczerze to Niemiec wcale nie ma
Pobierz pussyrider - @muak47: jeśli chodzi o wygląd deski rozdzielczej to jest bardzo futurys...
źródło: comment_n6BSEgDREi1r6bItCvYD2CPOn0LIBacC.jpg
@pussyrider: Był niedawno na wykopku artykuł, że będą silniki 1.0 i 1.5 z turbo. Także myślę, że w połączeniu z Type-R to będzie gama do wyboru. Czy tego chcemy, czy nie, ale w obecnych czasach trzeba już iść w tego rodzaju rozwiązania, żeby walczyć z konkurencją. Mam tylko nadzieję, że honda jak to honda zrobi te silniczki równie dobrze jak dawne wolnossaki.
@pussyrider: Do mnie też niedługo przyjdzie Honda z systemem Connect lecz bez nawigacji - da się już instalować aplikacje z .apk albo że sklepu czy dalej jeet taka bieda jak na filmikach na yt i forum Hondy?
@Colo99: no właśnie nie wiem jak to jest. wiem że Nvidia udostepniła kernel dla tegra 3 i kit kata, wiec byc może pójdzie jakieś uaktualnienie i coś się ruszy. Poki co aplikacje są tylko od Hondy i nie mamy dużego wyboru...