Wpis z mikrobloga

Sposób jak strollować sejm i żeby Korwin przemówił z mównicy:
Robimy wspólnie akcję - zbieramy 100 tys. podpisów jako inicjatywa ustawodawcza np. o obniżce podatków, zakazie wprowadzania imigrantów do Polski, dostępie do broni palnej itd. etc. - temat do wybrania. Korwin we własnym imieniu składa wniosek do sejmu wraz z podpisami. Sejm rozpatruje go, Korwin musi na mównicy go przedstawić, omówić. Media transmitują na żywo. Korwin ma okazję powiedzieć, że wy z PO, PiS, Kukiz'15, NowoczesnaPL jesteście bandytami, złodziejami, oszustami, #!$%@? jeśli np. nie zagłosujecie przeciwko przyjmowaniu imigrantów.
Są chętni do takiej akcji? Korwin na pewno by się zgodził.
#korwin #4konserwy #polityka
Pobierz A.....o - Sposób jak strollować sejm i żeby Korwin przemówił z mównicy: 
Robimy wspó...
źródło: comment_iocbMMFN9qmC8T8nrERPYlowRj6HGQH2.jpg
  • 53
A, i zapomniałem dodać. W sumie nie wiem jak ta inicjatywa ustawodawcza działa, bo nie czytałem za dużo - pewnie jakaś ustawa lub uchwała to reguluje - ale ciekawy jestem czy da się taki wniosek złożyć wcześniej i np. Korwin występowałby 1szego lub 2giego dnia posiedzeń sejmu.
@Axelio: Pomysł na zebranie podpisów pod jakimś ciekawym projektem ustawy jest ok, ale nie żeby "strollować sejm" tylko żeby tę ustawę uczynić przedmiotem referendum albo co najmniej przedmiotem szerokiej dyskusji w mediach (wykop się nie liczy) i społeczeństwie.
No, ale do tego to potrzeba wam milion podpisów, nie sto tysięcy.