Wpis z mikrobloga

#android #root #samsung

Postanowiłem zrootować swojego SM-G357FZ Galaxy Ace 4 LTE.

Wgrałem pliki przez Odina, wszystko poszło gładko, odpalam telefon, potem SuperSU, po chwili wywala komunikat

Aktualizacja SU binary.
Kontynuować?

Potwierdzam i wybieram standardową instalację. Instalacja w toku, bla bla, pojawia się komunikat

Wykryto Samsung KNOX. To może ograniczyć możliwości roota i spowodować wyświetlanie irytujących komunikatów. Zablokować KNOX?

Potwierdzam, niestety pojawia się

Nie udało się zablokować KNOXa!

Da się to jakoś naprawić?
Może zamiast wybierać instalację standardową, wybrać taką przez TWRP lub CWM?

qball - #android #root #samsung 

Postanowiłem zrootować swojego SM-G357FZ Galaxy A...

źródło: comment_vow4WCdQFkSdaCo1bI6oEdhaLC9QtZdQ.jpg

Pobierz
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@manikcs: W sklepie play pokazuje, że mam aktualną wersję. Odinstalowałem (samą aktualizację, bo SU nie da się zainstalować), ponownie pobrałem i...nic, ten sam błąd

@fervi: Zainstalowałem terminal, wpisuje "su" i co dalej?
  • Odpowiedz
@qball: Podejrzewam, że masz roota, ale bez whoami ciężko powierdzić. (Można wgrać)
Spróbuj jakiś root verifier sprawdzić, jak da negatywny, to może trzeba supersu zamienić z superuser
  • Odpowiedz
@qball: Uprawnienia chyba ma. Czym rootowałeś, tym kingorootem? W Lenovo tylko ten ich chiński odpowiednik supersu (chyba kingoroot xD) odczytuje, reszta nie potrafi. Spróbuj pobrać ten chiński szajs (jeśli dobrze myślę)
  • Odpowiedz
@fervi: Kiedyś tym rootowałem, ale to było g---o :D zrobilem wipe i poleciałem normalnie odinem, ale faktycznie, widzę, że jakiś szajs po tym kingo został, da się to jakoś wyczyścić? :D
  • Odpowiedz
@qball: Może. Spróbuj jeszcze jednak wgrać tego Kingoroot i czy on to obsługuje. Jak tak, to olej jak chcesz, ew. Zgraj dane i czysty
  • Odpowiedz
@fervi: Odpalił się po wipe, myślisz, że próbować z czysty systemem? Bo skoro wchodzi mi w recovery mode to nie będzie problemu z wgraniem go przez zipa z karty pamięci?
  • Odpowiedz