Aktywne Wpisy
mirko_anonim +3
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Słuchajcie, jestem 39 letnim urzędnikiem średnio-wyższego szczebla w mieście wojewódzkim, ale nie top 5 (raczej top 8, top 9). Zarabiam 9800 zł brutto. Od stycznia może będzie 10250 zł brutto. Mam 181 cm wzrostu, ważę 99 kg. Chciałbym założyć rodzinę. Od żony oczekuje:
- wiek 25 do 34 lat
- wygląd 6/10 jako minimum
- wzrost w przedziale 160 cm do 169 cm wzrostu
- BMI w normie
Słuchajcie, jestem 39 letnim urzędnikiem średnio-wyższego szczebla w mieście wojewódzkim, ale nie top 5 (raczej top 8, top 9). Zarabiam 9800 zł brutto. Od stycznia może będzie 10250 zł brutto. Mam 181 cm wzrostu, ważę 99 kg. Chciałbym założyć rodzinę. Od żony oczekuje:
- wiek 25 do 34 lat
- wygląd 6/10 jako minimum
- wzrost w przedziale 160 cm do 169 cm wzrostu
- BMI w normie
kamizdu +29
Byłem pewien, że tym razem się uda. Czekam na "wyborczy sukces" od czasów UPR, od kilkunastu lat. Kiedyś angażowałem się w organizowanie spotkań w moim rodzinnym mieście, teraz już raczej biernie obserwuję i rozmawiam z ludźmi.
W tych wyborach, ze swojej strony zrobiłem, co mogłem, będąc zwykłym wyborcą. Nawet przekonałem dziewczynę, która zarzekała się, że nigdy na Korwina nie zagłosuje, bo jest szowinistą (co uważam mój za wielki sukces). Znajomi, rodzina...
Zaczynam rozumieć, że ludzie nie są głupi i nie jest tak, że nie rozumieją programu Korwina. Zaczynam rozumieć, że ludzie chcą tego socjału, chcą zabierać jednym i dawać innym wg przeróżnych kryteriów. Chcą poczucia "bezpieczeństwa". Korwin im tego nie zaoferuje i nie ma u nich szans.
Z tego wszystkiego wynika dla mnie wniosek, że jak człowiek chce szukać sprawiedliwego systemu ekonomicznego, to musi go szukać poza granicami Polski. Wydaje mi się, ze sporo osób tą drogą pójdzie, co sam też rozważam.
#korwin #wybory #gorzkiezale #polityka
Przekaz tych wyborów jest dla mnie 100% jasny - Polacy nie chcą prawdziwego wolnego rynku. Chcą socjału.
Upadł odwieczny mit UPR o przemilczeniu medialnym. Neo-bolszewicy byli
Innych głosić nie będzie, więc może czas wrócić do publicystyki i sztandary partyjne pozwijać i pochować do szafy. Na może lepsze czasy. Niestety pewnie odległe na tyle, że może nawet ich sam nie dożyje.
@zexan
Komentarz usunięty przez autora
Ja wyróżniam tu zasadniczo dwie sprawy:
1. Osoba JKM i konsekwencje jego działań - jeden przykład: nieumiejętność lub niechęć ludzi wobec zrozumienia jego "kontrowersyjnych" wypowiedzi. Zarówno "zawsze się trochę gwałci" jak i "za Hitlera podatki były niższe" odwołują się do wiedzy i inteligencji rozmówcy i tylko wobec takich osób powinny być wypowiadane, najlepiej w
Korwina nie da się zmienić to jedno, a drugie, że nawet zmiana/zamiana Korwina niewiele by dała.
Polacy nie chcą kapitalizmu w rozumieniu Korwina i koniec, kropka. Nie zmieni tego nawet 5 ani 10% posłów w Sejmie, bo nie zrobi wolnorynkowców z ludzi z tak długą przeszłością chłopów pańszczyźnianych (to nie jest obelga), a później ekonomicznych i społecznych niewolników w systemie
Nie wiadomo czy taki kapitalizm jest współcześnie możliwy. Raczej nie
@Fall: