Wpis z mikrobloga

Hej.

Zastanawiam się czy przedłużyć umowę z upc czy zmienić na vectre. To co mi zaproponowala pani niezbyt mnie satysfakcjonuje. W vectrze daja ps+ na dwa lata i lepsza cenę. Jak dla mnie liczy się niezawodność. Chodzi o sam internet. Ktos korzysta w lokalizacji Warszawa Ursus, Włochy? Jak działa vectra? Na necie same info ze tragedia.

#upc #vectra #internet #warszawa #ursus #wlochy
  • 11
@RadoN: Przy różnicy 10zł to w ogóle nie ma co się zastanawiać i zostać przy upc. Chociaż ps+ to jakieś 170zł rocznie. Ja miałem vectrę na Bemowie. Net działał dobrze, kilka razy w nocy nie działała tv i internet. Rozbudowywali się, więc w sumie nie robiłem dymu. Pamiętam, że wieczorami i w weekendy nie mieli wtedy infolinii czynnej, więc zgłoszenia awarii tylko w dni powszednie w dzień :) Na koniec przedłużyli
@RadoN: Miałem Vectrę i UPC, przy czym Vectra to temat sprzed roku - byłem zadowolony. UPC miałem kilka lat temu i było zaje, ostatnio natomiast na mirko co chwilę pytania w stylu "Mirki, czy u was też UPC się pier*oli?"...
@RadoN: 1,5 roku na Mokotowie internet z vectry bez żadnych problemów. Po przeprowadzce na Ursynów dostałem ten nowy router, w którym nie można zmienić żadnych ustawień, i internet potrafił zrywać kilka razy na godzinę - raz w jednym urządzeniu, kiedy indziej w innym. Przeszedłem do UPC i wszystko działa bez zarzutów.
@gwyddbwyll: widzę, że zdania na ten temat są jak dupy podzielone :)
nie lubię takich dylematów, bo to odsyłanie sprzętu do starego operatora, wizyta technika od nowego i jeszcze jak miałbym zrezygnować w ciągu 14 dni z vectry i wracać do upc to bym się wkurzył :)