Aktywne Wpisy

WielkiNos +134
Najlepsze męskie teksty na podryw. Nie dziękujcie.
#podrywajzwykopem #tinder #logikaniebieskichpaskow
#podrywajzwykopem #tinder #logikaniebieskichpaskow

km00787 +328
Fota znajomych na fb… Skręca mnie jak widzę takie niby #heheszki ale imho to przejaw lechtania uspośledzonego ego #polka
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #cuckold #redpill
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #cuckold #redpill

chcialbym zaprogramowac boty do gry, cos jak counter strike czy inny first person shooter, obecnie zrobilem cos takiego ze robie raytrace - prowadze linie od punktu widzenia gracza na wprost, ktora zatrzymuje sie na scianie, graczu, solidnej przeszkodzie, i jesli odleglosc jest mniejsza niz 50 to licze czy lepiej sie obrocic w lewo czy prawo i dodaje/odejmuje jeden stopien od katow widzenia, dziala dobrze, ale czesto sie zapetla - bo np jest zakrzywiona sciana, i waskie drzwi, a on sie odbija jak pijany od sciany do sciany i zawraca xD
Chciałbyś zaprogramować boty. Ok.
Z czym masz problem, z pathfinderem, ze strzelaniem do gracza czy z czymś innym?
To ze robisz raytrace nie wiele mówi.
@blowfish: Ja wiem co to raytrace xD Ale co chcesz tym raytracem osiągnąć, tzn jaki jest cel końcowy :D Rozumiem, że chcesz przejść z punktu do punktu, czy np sprawdzać czy bot widzi gracza (ma zaczac strzelac) ? :)
https://m.youtube.com/watch?v=TpIvyPMtBfQ&itct=CDQQpDAYAyITCOu2go770MgCFULiHAody5MEJ1IQY3NnbyBhZmsgd2Fsa2JvdA%3D%3D&hl=pl≷=PL&client=mv-google
mam lgarniete strzelanie, zmienianie broni etc, ale nie umiem zrobic zeby sie poruszal po mapie, bo sie blokuje w miejscach gdzie jest duzo rogow etc, i zaczyna lazic w kolko, ten koles na filmie ma szczescie bo zawxze ktos podchodzi i bot celuje w niego i zmienia kierunek chodu, bez ludzi na serwerze pewnie tez by sie zblokowl
@blowfish: Rozumiem, ze bot porusza się bez ładu i składu? Nie ma żadnego zdefiniowanego celu? Ja bym tego tak nie implementował. Prędzej poszedłbym w losowanie punktów na mapie i
Ogólnie rzecz biorąc, jeśli ja bym się za to zabierał, to najpierw chciałbym zbudować dla bota pewną mapę dla danej ... mapy. ;) Czyli zidentyfikować: otwarte przestrzenie, gdzie może być łatwo postrzelony; obiekty, które mogą służyć za przeszkody