Aktywne Wpisy

120_Dni_Sodomy +127
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Piotrek7231 +35
#mecz
źródło: temp_file2323868901138380594
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file2323868901138380594
PobierzWykop.pl
W sumie to jestem prawie pewna, że c--j go obchodzi to, że teraz jestem wreszcie szczęśliwa. Mam to wszystko zostawić i robić to co on chce, bo wtedy za ileś lat będę mogła robić w korpo za 10k miesięcznie i wtedy I TYLKO WTEDY NA PEWNO BĘDĘ SZCZĘŚLIWA. Nie robiąc to co lubię i sprawia mi przyjemność, nie dając sobie trochę czasu na poradzenie sobie z problemami. Mam tu i teraz odnosić sukcesy. I b--ń boże żebym nie próbowała sama kierować swoim życiem bo nie umiem i mi to nie wychodzi, on wie lepiej jak to zrobić i w ogóle jestem okropna i niewdzięczna że nie doceniam tego jak o mnie dba.
Ja p------ę.
#gorzkiezale #feels #toksycznirodzice #depresja #j--------e
Ojciec? Matka?
Mieszkacie razem?
Jesteś od niego uzależniona finansowo?
Ile masz lat?
1) Robię wszystko dla siebie, czy dla kogos innego?
2) Kogo bede rozliczac za XX lat gdy przypomne sobie o dokonanych wyborach?
...
Niestety jestem, to co zarabiam z biedą wystarczy mi na przeżycie :/ 20 lat.
@Commander_Keen: to nie jest takie proste. Ja dopiero teraz widzę jak mam wyprany mózg, wątpię żeby ojciec to robił specjalnie, ale świetnie mu to wyszło. Ja już nie wiem
Ja kiedys swoim powiedzialem, ze to moje zycie i przezyje je jak JA chce, jesli bede czul potrzebe to pojde sie uczyc kolejnego jezyka, albo cokolwiek innego. Ale to JA o tym zadecyduje. A jesli ojciec tak bardzo chce to sam moze xxx zaczac robic. Ja nie bede spelniac niczyich ambicji, bo to moje zycie, moja praca i moja przyszlosc. I c--j mnie interesuje co bylo 30lat temu.
Bylo
Klasyczny przypadek - wybił się, radzi sobie w życiu zawodowym, ale od zawsze ma kompleks tego mniej mądrego, z prostej rodziny
Przede wszystkim odetnij się od tego emocjonalnie, "wpuszczaj jednym uchem, drugim wypuszczaj". Nie jest to łatwe na początku, wymaga wprawy, ale dasz radę. Taka blokada informacyjna.
Kroki jakie widzę, w kolejności od najmniej eskalacyjnego:
1. Zwyczajnie posadź go i porozmawiaj: to moje życie, cenię sobie Twoje uwagi, ale sytuacja jest dynamiczna, miałam wprawdzie uczyć się trzeciego, ale postanowiłam skupić się na innych aktywnościach,
Z pogadaniem jest ten problem, że bardzo emocjonalnie reaguję w takich sytuacjach i jak już się rozpłaczę to wiem, że przegrałam bo okazałam słabość. No to jest chore, ale właśnie tak się czuję. Myślałam, żeby napisać na spokojnie list, ale boję się reakcji - ojciec będzie chciał o
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.. jeśli tylko zawsze będziesz gotowa działać. :)
Powiedz to tacie, że bierzesz pełną odpowiedzialność za swoje życie i ufasz sobie, że zawsze znajdziesz wyjście z każdej sytuacji. Jeśli zobaczy
Na moim przykładzie: tata i mama cisnęli odkąd pamiętam mnie i siostrę "hur dur szkoła,
Miałem podobne sytuacje i momenty w których inni za mnie wybierali. Tematy i sprawy związane