Aktywne Wpisy
Teuvo +26
cholerne pistacje
jak zjem kilka to nie potrafię się opanować i przerwać konsumpcji
zjadłem całe opakowanie 300g
a
jak zjem kilka to nie potrafię się opanować i przerwać konsumpcji
zjadłem całe opakowanie 300g
a
kiszony_Pomidor +11
Przecież to jedyny wariant, żeby stara ekipa bez bólu zachowała stołki i nie musiała się martwić antysystemem! Taka narracja przegoni zapewne połowę elektoratu zarówno jednych jak i drugich, więc czemu na Boga @Korwin-Mikke, @przemyslaw-wipler i Kukiz nie trąbią wprost, że taka koalicja jest możliwa i głosowanie przeciwko wrogowi to pic na wodę? Większość lemingów stawia na walkę z przeciwnikiem, a w tym momencie żadnego nie będzie. Większość Polaków podejmuje decyzje w ostatnim tygodniu więc ...
#prawica #4konserwy #korwin #jkm #kukiz #wybory #wipler #braun #polityka
Przecież gro posłów przeszło z PIS do PO a cześć przeszła z PO do PIS więc o czym Ty mówisz?
To z tego że uważam jak uważam.
PIS ma do wyboru albo koalicje z PO albo podkupywanie innych albo koalicje z antysystemem co nie musi być im na rękę. A jeśli nie dojdzie do koalicji to będą nowe wybory które nic nie zmienią.
Więc zostaje opcja PO-PIS która zresztą była na stole na samym początku.
polsce zapewne nie byłaby w smak, ale Polsce z pewnością tak. Natomiast PISowi niekoniecznie.
Antysystemowcy chcą likwidacji finansowania partii z budżetu, wyjścia z UE czy odcięcia biznesu od kasy budżetowej co PISowi nie jest na rękę.
Dodatkowo Korwin jest za likwidacją wszelakiego socjalizmu a PIS bazuje na socjaliźmie od początku swego istnienia. Z kolei Kukiz jest za zmianą ordynacji wyb. czego nie chce PIS. Jedni i drudzy psioczą totalnie
nie będzie odrazu wychodzil z Unii tylko stopniowo zacznie spelniac swoje postulaty. Poza tym najazd PO i innych partii na pis i duża odmienność w stosunku do PO sprawia, że to co piszesz nigdy nie bedzie miało miejsca.
Zobaczymy, tak czy siak straszyć można.
Zresztą nie wiem czy pamiętasz ale prawie cała Polska liczyła kiedyś właśnie na koalicję PO-PIS.
PO miało zająć się gospodarką a PIS łapaniem złodziei. Jak było każdy pamięta (albo znajdzie w necie).
Tak czy siak ani ekipa z PO ani PIS ani PSL ani SLD nigdy nie była zagrożona totalną eliminacją z polityki i zmianą ustroju.
Teraz jest inaczej.
Przypominam też że ludzie