Wpis z mikrobloga

Mirki jaka #klawiatura do programowania (za 15k)? Mój ulubiony i kultowy #logitech UltraX sie kończy a już go nie produkują chyba, za to produkują jakieś gównoklawiatury z touchpadem do telewizora (wtf Logitech, wtf?) - musi być niskoprofilowa, bezprzewodowa - Logitech ma jakieś cudaczne za 400zł a mimo że15k na rękę ( ͡° ͜ʖ ͡°) to cebula mocno.. ale mam już myszke z tym nadajnikiem i fajnie byłoby jakby klawiatura też sie z tym komunikowała zamiast kolejny port usb zapychać. Poradzcie, czego używacie? #programowanie #pisanie
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

musi być niskoprofilowa, bezprzewodowa

@ovonel: zrewiduj to. U mnie klawiatury wyglądały tak: ultraX premium -> A4Tech KH-300V -> microsoft sculpt comfort aż w końcu kupiłem mechaniczną CM Storm quickfire XT, mam ją już prawie rok i w życiu nie wrócę do niskoskokowej klawy.

Mimo że mechaniki mają skok jak klawisze pianina, odczuwalny skok jest mniejszy niż na niskoprofilowych bo klawisze wciskają się wyjątkowo miękko.
Oczywiście zależy to od przełączników, są
  • Odpowiedz
@ovonel: Zrozpaczony fan UltraX here. Po przerobieniu kilku różnych modeli Logitecha stwierdziłem, że #!$%@?ą jakieś szopki z układami klawiatury i niech spadają. Zupełnie płaskie klawisze (A4tech KH 300V, Dell KM632) mi w ogóle nie podeszły, więc skończyłem na http://www.microsoft.com/hardware/pl-pl/p/wireless-desktop-3000 Wcześniej jeszcze przerabiałem popularny na wypoku Microsoft Wireless Desktop 800, ale ma mniejszy odstęp między blokami klawiszy, co mnie dosyć irytowało przy bezwzrokowym pisaniu, no i mniej programowalnych przycisków.
  • Odpowiedz
@ovonel: Genialnie wygląda zapakowana w pudełku, chyba nawet z folii nie wypakowałem. Moooooże jak zarżnę M560 to ją obadam :) Ogólnie to jakiś budżetowy średniak.

BTW - są też bezgłośne mechaniczne, ale ja w sumie nie kupuję tego zachwytu mechanicznymi klawiaturami.
  • Odpowiedz