Wpis z mikrobloga

Zauwazylem ciekawy schemat wsrod moich kolezanek, przyjaciolek, ktore znam juz jakis dluzszy czas. Sporo z nich sie w ostatnich miesiacach/latach hajtnelo, albo przynajmniej mocno ustatkowaly swoje zycie (skonczone studia, stabilna praca, wspolne mieszkanie z partnerem). Ale ja w sumie nie o tym. Praktycznie wszystkie po tej stabilizacji... sciely wlosy z dlugich, na krotkie, najwyzej do ramion. Drogie #rozowepaski, to po prostu obecna moda, ze krotkie wlosy sa modne, czy to wynika po prostu z etapu zycia?

#oswiadczenie
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@barani_leb: Może chodzi o to, że krótkie są "łatwiejsze w obsłudze". Zaczynasz dorosłe życie, praca, obowiązki domowe i krótkie włosy są bardziej praktyczne.
  • Odpowiedz
@barani_leb: nie wiem, czy doszukiwałabym się jakiejś większej symboliki, po prostu włosy typu long bob stały się ostatnio bardzo popularne patrząc choćby na celebrytki - bardzo dużo obcięło niedawno włosy :D
  • Odpowiedz
@barani_leb: tak, tym bardziej, że dużo ładniejsze i łatwiejsze do ogarnięcia są krótsze i zdrowsze włosy, niż długie, suche i zniszczone, a w Polsce ostatnio wzrasta świadomość kobiet jeśli chodzi o dbanie o włosy/cerę/paznokcie, zaczynają czytać składy kosmetyków i tak dalej
  • Odpowiedz
@barani_leb: Długie na podryw, krótkie, jak już nie trzeba się starać i podobać wszystkim mężczyznom, bo się już upolowało stałego partnera. Sama noszę się z zamiarem ścięcia, ale mój niebieski mówi, że się wyprowadzi jak to zrobię ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A chcę ściąć, bo są praktyczniejsze i nie wymagają tyle zachodu. Leniwe jesteśmy i tyle ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
Długie na podryw, krótkie, jak już nie trzeba się starać i podobać wszystkim mężczyznom, bo się już upolowało stałego partnera.

@mamarysh: Przeszlo mi to przez mysl. ;)

Sama noszę się z zamiarem ścięcia, ale mój niebieski mówi, że się wyprowadzi jak to zrobię ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@mamarysh: Juz go lubie! :D
  • Odpowiedz