Wpis z mikrobloga

@r3m0: No ja jestem na etapie nauki programowania pralki więc zero totalne. Najlepiej tez jak książki bedą po Polsku(wiem żenada) bo mój angielski nie jest na tyle dobry żeby przerabiać książki o takiej tematyce. Ale w ramach nauki programowania rzuciłem kurs niderlandzkiego i zapisałem sie na angielski.
Wchłonąłem pierwszą lekcje z kanału yt Mirosława Zelenta. Wiesz coś o nim? Nadaje się?

@sebek1987: Pan Mirosław mądry człek i dobre filmy robi ale ja jednak bym na twoim miejscu bym nie marnował czasu na filmy bo gorzej jest coś zapamiętać. Jeśli nigdy wcześniej nie miałeś do czynienia z programowaniem to nie bierz c++ primer plus tylko zacznij od kursu na cpp0x
Lepiej zacząć od czegoś prostszego i na wyższym poziomie. Spróbuj Pythona.

@tomekswk: mógłbyś jakąś książkę polecić? Mam na razie: Python dla każdego. Podstawy programowania. Michaela Dawsona
@unstyle: Przeczytaj książkę, a następnie wymyśl sobie jakiś prosty projekt do zrealizowania, spełniający jakieś praktyczne potrzeby. Potrzebną wiedzę znajdziesz w Internecie. Jak skończysz ten projekt, to wymyśl jakiś bardziej skomplikowany bądź poprzeglądaj najpopularniejsze Pythonowe frameworki, takie jak np. Django.