Wpis z mikrobloga

• 0
@a-lexis: krecha prywatna vw easy drive, 4 lata, miesięcznie ok 2k, po tym okresie jakaś duża rata, ale auto mogę oddać i tak zamierzam zrobić, kalkukujac to mniej więcej utrata wartości w tym okresie, więc w dużym cudzyskowiu - opłaca się :) no a jeździ super, dynamika, przyczepność i funkcje ułatwiające życie na fajnym poziomie. Szczególnie lubię dostęp i zspalanie bez kluczyka (musi być e kieszeni), fajna integrację z telefonem
  • Odpowiedz
Gratki. Jaki całkowity koszt % leasingu do wartości auta? Wplata własna? 2k *48to masz już 96k. Jaki limit km? Jak będzie wyglądać oddanie auta? Będą wszystko sprawdzać i odejmowac wartość? Ja chce wziąć nowe a4 w podobnym leasingu tylko nie wiem jak będzie wyglądać ostatni wykup. Trochę auta traktuje jak narzędzia do roboty i raczej mało szanuje i boję się potem tego wykupu.
  • Odpowiedz
  • 0
@hang: jak nie zarabiasz 15k miesiecznie to to głupota. Nawet jak zarabiasz to glupota ze prywatna krecha i Nie masz działalności.
  • Odpowiedz
  • 0
@6marcin6: bez wpłaty żadnej, cena katalowa auta 163k, po rabatach 145k, jak będzie wyglądać oddanie to się dowiem za 4 lata hej :) ale dali taką grubą broszurę z możliwymi wadami itd. Limit mam chyba 80.000, a później każdy km coś tam obniża z wartości. Pewnie przekrocze :) łącznego kosztu nie liczyłem, nie chce się stresować :)
  • Odpowiedz
  • 5
@p3k1: a tej usługi nie traktuje jak krechy tylko jak wynajem auta, po czasie 4 lat, gdybym kupił taki samochód za gotówkę i tak straiclbym 60-70% jego wartości, więc niezależnie od finansowania utratę wartości nowego auta traci właściciel / najemca / leasingobiorca... Nie ma się co czarować, ta zawsze podla konsumpcja w czystej formie... Drugim, bardziej optymalnym wariantem i bardzo częstym z resztą jest zakup samochodow używanych w dobrej kondycji
  • Odpowiedz
@hang przeciwnicy leasingowania i #onmaajanie zawsze beda Ci mowic jaki to blad, ze masz to auto i w razie spotkania sie na drodze, bedzie lipencja :) Auta na kredyt sa cacy ale lizingi be, stara spiewka :) a ja auta gratuluje! i jak Ktos ma choc minimalne pojecie w tym temacie, wie, ze jakby Cie nie bylo stac, to bys tego auta nie dostal i kropka. Domy tez najlepej
  • Odpowiedz
@hang: no wygląda to ciekawie. Po 4 latach zostaje ci do spłaty jeszcze około 34%. Wartość auta to pewnie jakieś 45% czyli tylko 10% różnicy to jest tylko 2,5% rocznie. W audi jak liczyłem to może być podobnie. Dostałem ofertę na q5 gdzie całkowity koszt leasingu był 100,5 % (nie pomyliłem przecinkow) to jest turbo tanio. Jestem wielce ciekaw jak wylicza wartość na koniec, żeby tylko się nie okazało ze
  • Odpowiedz