Aktywne Wpisy
cohh +182
Byłem dzisiaj w przychodni i postanowiłem skorzystać z prawa do pierwszeństwa w kolejce ze względu na posiadaną legitymacje honorowego dawcy krwi.
Pani w recepcji powiedziała, że mogę, ale pacjenci różnie reagują i się nie myliła.
Podszedłem pod gabinet lekarza, w kolejce było ~ 20 osób, spytałem się grzecznie kto teraz będzie wchodził i zacząłem wyjaśniać, że mam legitymację, jest takie prawo itd. przede mną była pani ~ 60 lat, powiedziała mi, że tu
Pani w recepcji powiedziała, że mogę, ale pacjenci różnie reagują i się nie myliła.
Podszedłem pod gabinet lekarza, w kolejce było ~ 20 osób, spytałem się grzecznie kto teraz będzie wchodził i zacząłem wyjaśniać, że mam legitymację, jest takie prawo itd. przede mną była pani ~ 60 lat, powiedziała mi, że tu
Lukaszo5 +208

Takie ło info dostałem...
-------
Autodesk kończy sprzedaż licencji wieczystych na pojedyncze produkty i pakiety
31 stycznia 2016 r. Autodesk zakończy sprzedaż nowych licencji wieczystych na pojedyncze produkty. W ramach przejścia na oferty oparte na subskrypcji po 31 lipca 2016. Autodesk wycofa ze sprzedaży nowe licencje wieczyste (zarówno pojedyncze, jak i sieciowe) na pakiety Autodesk Design i Creation Suite.
Po wejściu zmiany w życie Autodesk wprowadzi nowe, uproszczone opcje subskrypcji pozwalające na korzystanie z wielu produktów i udostępnianie licencji na zasadach przypominających dotychczasowe.
Prawo własności się nie zmieni. Nadal będzie można bezterminowo korzystać z posiadanych licencji wieczystych, w tym nowych licencji wieczystych zakupionych przed 31 stycznia (na pojedyncze produkty) i 31 lipca (na pakiety). Posiadacze licencji wieczystych z aktywną Maintenance Subscription nadal będą otrzymywać aktualizacje do swojej wersji oprogramowania wraz pozostałymi korzyściami, o ile będą odnawiać Maintenance Subscription na czas.
Dowiedz się których produktów i pakietów dotyczy zmiana:
PRODUKTY I PAKIETY
Aby zmiany zostały wprowadzone sprawnie, nasi sprzedawcy udzielą niezbędnej pomocy związanej z przejściem z licencji wieczystych na odpowiednie subskrypcje i będą niezwłocznie oceniać sytuacje wyjątkowe. Informujemy o zmianach z dużym wyprzedzeniem, ponieważ chcemy zapewnić czas na poczynienie odpowiednich przygotowań i planów.
-------
Co ten Autodesk to ja nie wiem...współczuję...i ile ktoś nie prowadzi dużego biura to co to za deal...na łby się pozamieniali :/
@gomello: generalnie dla mniejszych firm to dobry deal - zwykle taniej jest kupic licencje na rok niz od razu cały program.
Aczkolwiek ja tez nie lubie tego trendu, aczkolwiek nigdy nie kupiłbym Photoshopa za 3k, a takto za niecałe 10 euro miesiecznie mam zawsze nowa wersje...
"subskrypcja to sposób na brak pomysłów na rozwój. Wżywam Inventora 2010 zakupionego w 2009 czyli już ok. 5 lat. Nie widzę powodu dla którego miałbym co roku pozbywać się moich ciężko zarobionych pieniędzy za 1 czy 2 sensowne funkcje które i tak były wcześniej tylko może ciut mniej dopracowane. 95% nowszej wersji to to
Proszę bardzo:
Licencja kwartalna AutoCAD Revit LT Suite 2016
L.p. Produkt Cena
chciałem sprawdzić czy czasem nie będzie się opłacać przesiąść z zwcada,
w założeniu licencje czasowe miały być dla ludzi którzy maja pracę raz na kilka miesięcy i nie potrzebują programu na własność
@przemd11:
@gomello: uwielbiam takie gadanie. Powinni wszystko za darmo rozdawac.
Szkoda, ze ten anoinmowy internatua nie zastanawia sie, czy jego praca to nie złodziejstwo..
1. Ceny autocada są bardzo wysokie,
2. Posiadasz jakąś subskrypcję z Autodesku? Proponuję płacić, używać oraz korzystać z ichniejszego wsparcia technicznego oraz z ich chęci do szybkiego rozwiązywania problemów technicznych związanych z oprogramowaniem...zapewniam cię, że przy posiadaniu łącznie kilkunastu różnych licencji nie jest wcale przyjemnie gdy musisz się dopraszać o rozwiązywanie prostych problemów z oprogramowaniem (a koszt licencjonowania stanowi istotna pozycję w bieżących kosztach działalności).
Ja to
@gomello: tu chodzi o podejscie, ze hurr durr skandal, bo firma chce zarabiac pieniadze. Po to powstaja wszystkie firmy i odkrywanie tajemnicy swiata, ze Autodesk robi cos za hajs jest odkrywcze moze dla gimbazy.
Jasne, ze przechodza na model subskrypcji zeby wyciagnac wiecej kasy. I kazdy na ich miejscu zrobilby to samo, jakby mogl.
Ja nie twierdze, ze ich soft jest warty czy niewarty kasy - akurat z
Sprawdziłem nowe warunki licencjonowania, bo może coś korzystnego finansowo...ale nie...dla poprawienia tylko i wyłącznie obsługi rastrów względem ZW nie będę jednak dopłacał...da się przeżyć.
Jeszcze raz zapytam:
@gomello: raz jeszcze odpowiadam, że nie. Ale używam Adobe, która zrobiła podobny ruch.
Taki ruch oznacza tylko, że pokiepściło im się w finansach co mnie nie dziwi. Większość osób które znam pracują na starych wersjach od 2004 do 2009 i nie myślą o apgrejdach. Inni mają soft konkurencji.
po prostu no stawianie jedynie na zwcady nie prognozuje rozwoju
chyba że ci z autodesku też stwierdzili że już więcej z autocada nie wyciąganą i po prostu będą go rozwijać w inną stronę niż dotychczas, zostawiając małych klientów samych sobie a stawiając jedynie na duże firmy
@