Wpis z mikrobloga

Miał ktoś przyjemność jeździć na blokach spd wielokierunkowych i jednokierunkowych, jaka jest różnica w wypinamiu? #spd #rower
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mleko15: wielokierunkowe polecane są szczególnie dla początkujących, żeby się przyzwyczaili do spd. Bardziej "wdrożonym" powinny wystarczyć jednokierunkowe. W nich wypinasz tylko przesuwając piętę na zewnątrz.
  • Odpowiedz
@mleko15: jeśli jeździsz w terenie i strome zjazdy nie są Ci obce, a strach sprzedałeś w przedszkolu, bloki wielokierunkowe na stromych zjazdach wybiją Ci kilka zębów i pozbawią jajek, a tak ogólnie to w porządku i serdecznie polecam! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@dran2: wiem o tym, ale zastanawiam się które będą lepsze dla zielonki w tym temacie i chciałem posłuchać opinii bo cena ta sama. Mają być do szosy i do butów szosowych.
  • Odpowiedz
@pepedros: jednokierunkowe pedały spd z mocnego szarpnięcia przy wyrzucaniu z siodełka wypną się również do góry - niestety sprawdzone wielokrotnie, działa w każdą stronę ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@mleko15: Ja używam wielokierunkowych (już 2 para) i też nie mam zastrzeżeń, a jeżdżę tylko po asfalcie i ddr. Jak jesteś zielony w tym temacie, to dla wygody poleciłbym wielokierunkowe.
  • Odpowiedz
@mleko15: Jeśli lubisz co chwilę wypinać się przez przypadek to bierz wielokierunkowe, w każdym innym przypadku jednokierunkowe to jedyny słuszny wybór
  • Odpowiedz