Wpis z mikrobloga

Mirki, korzystał ktoś z Was z aplikacji PKP, moje pytanie odnosi się do biletu który jest w tej aplikacji, czy to naprawdę działa i czy konduktor będzie wiedział, jak sprawdzić kod QR z apki ? Wiem, że oni mają te swoje maszynki i pewnie mają tam jakiś czytnik, ale tak dawno nie jechałem pociągiem, że mam pewne obawy co do technologi PKP... ( ͡º ͜ʖ͡º)

#pkp #kolej #pendolino
  • 9
  • Odpowiedz
@Mekki: dzięki, nie waham się, tylko pytam bo myślałem, że oni sam jakiś link czy innego pdf podeślą, a tu taki zonk i bilet jest w apce, to wolałem spytać co by później nie mieć głupiego problemu ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@BigFeet:

czy konduktor będzie wiedział, jak sprawdzić kod QR z apki ? Wiem, że oni mają te swoje maszynki i pewnie mają tam jakiś czytnik, ale tak dawno nie jechałem pociągiem,

Nie zakładaj z góry, że konduktorzy to idioci. Nie każdy kto zarabia mniej, jest głupi :P bądź gotowy na wylegitymowanie się :)
  • Odpowiedz
@karol-bialy: Broń boże nie zakładam, że konduktorzy to idioci, generalnie wierze w ludzi po prostu ciężko z wiarą w PKP :) po tylu odpowiedziach potwierdzających system nie mam żadnych obaw przed podróżą, odnośnie wylegitymowania się to nie widzę problemu choć dziwi mnie konieczność podawania danych pasażera.
  • Odpowiedz
@BigFeet: @karol-bialy: było tłumaczone wiele razy:
Unikają #januszebiznesu którzy braliby tanie bilety i sprzedawali oraz aktualnie(zmieni się to) system nie ma możliwości sprawdzenia czy dany bilet był już sprawdzany więc na jednym bilecie mogłoby jechać nawet 50 osób w pociągu.
  • Odpowiedz