Wpis z mikrobloga

Dokładnie taki ma - strzał w dychę. Proponuję 10 głębokich oddechów i przysiady - to powinno rozładować szok.

@ArpeggiaVibration: A gdzie go można zobaczyć wraz z wyliczeniami pokazującymi, że pomysły da się zrealizować?
@rzep: tak - gospodarczy jest zbieżny z planem przejściowym Korwina i tym co przygotowali Republikanie swego czasu czyli np. bony edukacyjne itp. pomysły. Linka nie dam bo nie mam czasu szukać tego - sorry. Musisz poprosić o pomoc wujka Google
Tak dokładnie - każdy ma - nawet Palikot robił obliczenia jak promocja gejostwa wpłynie na godpodarkę a Kopacz ile Polska zyska na drożdżówkach w szkołach a Centrum Adama Smitha nic nie zrobiło.

@ArpeggiaVibration: To co wymieniłeś to nie są zmiany gospodarcze. I sądziłem, że Korwin to ma być nowa jakość w polityce, a nie kopiowanie innych partii - czy nie mam racji?
@rzep: zależy co uważasz za nową jakość. Główny cel programu Korwina to zmiany pro-kapitalistyczne (likwidacja państwa socjalnego i całego bagażu które ciąży na każdym z nas przez owo państwo) i zmiany ustrojowe pro-państwu prawa (powrót do Republiki jako ustroju). Poszczególne punkty programu mają na celu właśnie to. Jeżeli to uważasz za nową jakość i to że faktycznie ktoś chce to zrobić zamiast gadać czcze obiecanki cacanki to wtedy faktycznie jest to
@rzep: No dobra - daj mi 2 tygodnie a sam Ci zrobie te obliczenia jak tak Ci na tym zależy ale najpierw musisz dostarczyć mi poniższe:

Daj mi obliczenia (skądkolwiek) jaka będzie sytuacja rynków światowych za rok, dwa ... aż do 60 lat, ilu inwestorów napłynie do Polski z roku na rok (lub ilu odejdzie do innych krajów) ile ludzi z Polski wyemigruje (lub wróci do Polski), ile nowych firm zbankrutuje
No dobra - daj mi 2 tygodnie a sam Ci zrobie te obliczenia jak tak Ci na tym zależy ale najpierw musisz dostarczyć mi poniższe:

Daj mi obliczenia (skądkolwiek) jaka będzie sytuacja rynków światowych za rok, dwa ... aż do 60 lat, ilu inwestorów napłynie do Polski z roku na rok (lub ilu odejdzie do innych krajów) ile ludzi z Polski wyemigruje (lub wróci do Polski), ile nowych firm zbankrutuje i ile
@rzep: Dokładnie robi to Centrum Adama Smitha - przy obecnym trendzie wyszło im że z ZUSem czy bez , obecny dług wliczając w to zobowiązania emerytalne jest nie do spłaty.

Planem Korwina jest ruszenie gospodatki na tyle by można było próbować te zobowiązania spłacić