Ej polećcie mi jakąś książkę która zmieniła wasze życie, chociaż to zwykłe #!$%@? żadna książka nie zmienia życia. Chodzi mi o coś naprawdę dobrego, nie gówno w stylu Nesbo czy Larsona, coś konkretnego, hit, wasz numer jeden
@LowcaAndroidow: Folwark Zwierzęcy, 1984, Pięć lat kacetu, Wspomnienia z domu umarłych, Krótka historia czasu, Nowy wspaniały świat... hmm Wiedźmin.. Wiedźmin jest zajebisty :)
@LowcaAndroidow: lot nad kukułczym gniazdem, nieznośna lekkość bytu, buszujący w zbożu, genezis - każda z nich zmieniła mój tok myślenia i miała wpływ na to kim jestem
nie gówno w stylu Nesbo czy Larsona, coś konkretnego, hit, wasz numer jeden
@LowcaAndroidow: Te książki to nie jest gówno, w swojej kategorii są fajne, nie ogłupiają czytelnika, nie serwują durnoty, mają wyrazistych bohaterów, odpowiednie podwaliny ich zachowania, spójny charakter i świetne fabuły. Nie są to książki zmieniające życie, ale bez przesady... Ja od siebie polecam Zaułek łgarza, potrafi nauczyć odpowiedniego podejścia do problemów...
#wybory najbardziej chyba wkurzają mnie teksty typu „w tym kraju nic się nie zmieni”. Pamiętając Polskę sprzed 30 i 20 lat to jest to straszne #!$%@?, tu się praktycznie wszystko zmieniło.
#ksiazki #czytajzwykopem
Komentarz usunięty przez autora
@bartmil555: z plecanych nie czytałem Wspomnien, idą na liste
Komentarz usunięty przez moderatora
Kazimierz Moczarski - "Rozmowy z katem".
Lot nad kukułczym gniazdem (ale film też dobry).
@LowcaAndroidow:
Te książki to nie jest gówno, w swojej kategorii są fajne, nie ogłupiają czytelnika, nie serwują durnoty, mają wyrazistych bohaterów, odpowiednie podwaliny ich zachowania, spójny charakter i świetne fabuły.
Nie są to książki zmieniające życie, ale bez przesady...
Ja od siebie polecam Zaułek łgarza, potrafi nauczyć odpowiedniego podejścia do problemów...