Wpis z mikrobloga

Ej polećcie mi jakąś książkę która zmieniła wasze życie, chociaż to zwykłe #!$%@? żadna książka nie zmienia życia. Chodzi mi o coś naprawdę dobrego, nie gówno w stylu Nesbo czy Larsona, coś konkretnego, hit, wasz numer jeden

#ksiazki #czytajzwykopem
  • 133
  • Odpowiedz
@LowcaAndroidow: Trader Vic- Victora Sperandeo, można zrozumieć jak działa świat finansów, możesz pominąć rozdzialy dotyczące gry na giełdzie, ale tez polecam, bo bardzo ciekawie napisane. 1984 i Folwark Zwierzęcy przeczytane po latach utwierdzily mnie w przypuszczeniach
  • Odpowiedz
@scout667: zacząłem, ale jakoś nie wciągnęła mnie (Gra), Góry nie czytałem. Wilk to najlepsza książka jaką czytałem, było tego sporo, więc możesz się brać od razu :). Jak Demian Ci się spodobał to, i Wilk Ci sięspodoba, i Siddhartha ci się spodoba :)
  • Odpowiedz
@Ucho_van_Gogha: Przeczytałem 400 stron Maga i mam pytanie i zastanawiam się czy ona się rozkręci czy może rzucić w cholerę. Już dawno nie czytałem tak słabej książki...
  • Odpowiedz
@first: Ciężka sprawa, bo dla mnie atutem tej książki jest język, symbolika, tropienie nawiązań i dociekanie co w zasadzie jest prawdą. Jeśli zignorować te aspekty i patrzeć na samą, mocno niespieszną, fabułę faktycznie może nie być lekko, a fatalny wręcz i mocno antypatyczny główny bohater nie pomaga. Nie chcę przypadkiem zaspoilować albo sugerować jakichś tropów, więc napiszę tylko, że druga połowa książki przyniesie odpowiedzi i wyjaśnienia. Cegła, którą pochłonąłem w jedną
  • Odpowiedz
@Ucho_van_Gogha: czyli dam jej jeszcze szansę. Co do głównego bohatera, pełna zgoda! "Jestem zdrowy i piękny, więc nie mogę tracić czasu na nieruchanie" (tak spłycając trochę ;))
  • Odpowiedz