To uczucie gdy Duda siedzi przy stole z Putinem i Obamą a ty czujesz dumę bo wiesz że nie palnie nic o zdradzaniu żony i bigosowaniu. #polityka #4konserwy
@adi2131: to jest prezydent, który nie przebiera w słowach, idealna trójca, gdyby miał jaja tak jak putin to obama by się zesrał a vłodkowi zapaliłaby się czerwona lampka z informacja oho gość sobie nie da pojechać po bandzie mam słabe państwo zgrywam ważniaka ale c--j z nim nie będzie łatwo, trzeba sfolgować
@ja_tu_tylko_na_chwile: W pewnym sensie tak. Jak Rosja straszy USA wielką wojną, albo chce się z nimi ścigać zbrojnie, to ci pierwsi pukają się w głowę. Rosja to nie jest ZSRR.
@nextvip: Rosja ma wpływy w Syrii, i akurat jest tam wojna domowa. Gdyby była wojna domowa na Litwie, a my jakimś cudem mielibyśmy tam swoje bazy, to pewnie USA z nami by dyskutowało. Z
@zerozero7: zatem liczą się obecne fakty (nie gdybanie co by było gdyby), a to Rosja ma b--ń jądrową, którą od czasu do czasu wymachuje, aby postraszyć. miałem nie gdybać... ale gdyby Polska miała b--ń jądrową, to pewnie byłoby tak jak piszesz.
W pewnym sensie tak. Jak Rosja straszy USA wielką wojną, albo chce się z nimi ścigać zbrojnie, to ci pierwsi pukają się w głowę. Rosja to nie jest ZSRR.
@zerozero7: ZSRR miało PKB wielkości 2/3 PKB ówczesnej Japonii (przy prawie 300 milionach mieszkańców). To gorszy stosunek per capita niż Rosja ma dzisiaj. A mimo to nadal było czołowym rozgrywającym na arenie międzynarodowej.
Jeszcze w czwartek sama proponowała spotkanie na ten tydzień. Szkoda bo sama pisała dużo i na pewno pisało się lepiej niż z jakimiś tinderówkami. Poniedziałek wieczur i humor popsuty ( ͡°ʖ̯͡°) #tinder #podrywajzwykopem
#polityka #4konserwy
Komentarz usunięty przez moderatora
@nextvip: Biorąc pod uwagę PKB, to powiedziałbym, że Rosja nie jest partnerem w dyskusji z USA. Właśnie prędzej jest partnerem do rozmów z Polską
@zerozero7: PKB wyznacznikiem dyplomacji XD
@ja_tu_tylko_na_chwile: W pewnym sensie tak. Jak Rosja straszy USA wielką wojną, albo chce się z nimi ścigać zbrojnie, to ci pierwsi pukają się w głowę. Rosja to nie jest ZSRR.
@nextvip: Rosja ma wpływy w Syrii, i akurat jest tam wojna domowa. Gdyby była wojna domowa na Litwie, a my jakimś cudem mielibyśmy tam swoje bazy, to pewnie USA z nami by dyskutowało. Z
....wielokropek [państw]
To jest tylko alokowanie sił i zamydlanie oczu na inne kwestie, jakie?
@zerozero7: ZSRR miało PKB wielkości 2/3 PKB ówczesnej Japonii (przy prawie 300 milionach mieszkańców). To gorszy stosunek per capita niż Rosja ma dzisiaj. A mimo to nadal było czołowym rozgrywającym na arenie międzynarodowej.