Wpis z mikrobloga

Umie ktoś stąd zgrać ekran telefonu przez komputer (tak samo jak zgrywa się pulpit na Windowsie)? Jak to zrobić? Chcę to zgrać przez połączenie z komputerem, nie potrzebuje żadnego "zgrania bez kabla". Jak to zrobić?
Sprawdziłem już jakieś 4 propozycje w sklepie Google Play i gówno, żadna nie działa.

#android #pytanie #telefony #google
  • 37
@Bunch: Jeśli chodzi ci o coś jak nagrywanie pulpitu, to od wersji 4.4 możesz to zrobić po ADB, a tak to aplikacja jakaś (ale chyba roota wymagają)
@fervi: Co to znaczy, że "coś wymaga roota"? Słyszę już ten zwrot dziesiąty raz i dalej nie wiem co on oznacza. Wytłumacz mi.

A Androida mam w wersji 4.3
@Viserion: Chcę sobie nagrać to co robię na telefonie, aby z tego powstał film. Czy teraz mnie rozumiesz? A jeśli tak to czy znasz rozwiązanie tego problemu, wiesz jak to zrobić?
@Bunch: Root to konto administratora, który w zasadzie może wszystko. W Androidach domyślnie jest zablokowane, by użytkownik (przeciętny) nie spierdzielił nic (jak masz roota, to możesz np. usunąć Androida i telefon się nie włączy - więc ostrożnie :P)

Musisz na Youtube wpisać + root i znajdziesz poradnik, najlepiej jakby był pod twoją wersję systemu
@fervi: Ja mam model PENTAGRAM MONSTER X5 PRO z sytemem Android 4.3 - powodzenia w znalezieniu na YouTubie instrukcji akurat do tego telefonu.

Ale niekoniecznie musi być "do tego". Szukam sposoby by zgrać sobie ekran w telefonie.

Może ktoś z #software czy #informatyka coś poradzi?
@Bunch: @fervi: W takim razie inaczej... co mam zrobić by osiądnąć swój cel? Jak trzeba sobie jakąś opcję niebezpieczną w telefonie włączyć to ją włączę, tylko muszę wiedzieć co robić. A nie wiem, każda aplikacja, jedna po drugiej nie działa.
od biedy możesz też znaleźć soft, który wyświetla ekran telefonu w oknie pod windą, gdy podłączysz go do kompa przez usb, a potem nagrać co trzeba jakimś programikiem na kompie :)

@epi: No i to by mi odpowiadało tak samo. Tyle że ja NIE ZNAM NAZW takich programów. Nie wiem jaki program na to pozwala, a jaki nie. NIe umiem tego sobie wyszukać. Dlatego właśnie tutaj pytam o wszystko szukając rozwiązania
@epi: Ty a tak nawiasem to jak to #!$%@? jest, że z 10 wymienionych tam aplikacji w sklepie widnieje tylko JEDNA?

To są wersje niewidoczne w ogóle w sklepach na moim andoridzie czy co? Wpisałęm wszystkie z tego artykułu i nie ma prawie ANI JEDNEJ do pobrania.
@fervi: Nigdy nie mówiłem, że ten telefon jest kupą. Chociaż ostatnio mnie #!$%@? bo się notorycznie wiesza. I nie wiem co jest grane bo jego wersja przed liftem (bez "pro") w nazwie się nie wieszała w ogóle, a była słabsza