Wpis z mikrobloga

Witam, dostałem w posiadanie laptopa HP Pavilon G6, niestety jego chłodzenie jest niesamowicie głośne, dzięki czemu niestety nie nadawałby się na użytek na uczelni. Czyściłem, wymieniałem pastę termoprzewodzącą, ale niestety nic to nie daje w tym egzemplarzu. Może ktoś ma doświadczenie, czy przykładowo wymiana wiatraka w tym modelu może cokolwiek pomóc? Ewentualnie jakieś inne wskazówki?
#laptopy #naprawalaptopow #komputery
  • 9
@onionek: Nie powiedziałbym, żeby chodzenie na uczelnię z laptopem, którego głośność w trakcie pracy można porównać do suszarki do włosów była ok. Tym bardziej, że potrafi się tak rozgrzać, że nie da się nawet z klawiatury korzystać. Kochane HPki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@onionek: Podejrzewam, że nie - mimo wszystko słychać, że prędkość wentylatora czasami się zmienia. Do tego czasami przy przeglądaniu samego internetu temperatury są dosyć wysokie, potrafi do 70 stopni na procesorze podskoczyć. Nie mówiąc o tym, co się dzieje, jak jakąś grę odpalę...
@Hardporecorn: To faktycznie coś tu nie gra skoro ja mam procek i grafę (dwie) AMD i mam przy zwykłym używaniu 40-60 stopni. Jak odpalam GTA 4 to procesor i karta graf. około 85 stopni ( ͡° ʖ̯ ͡°).