Wpis z mikrobloga

DIETETYCZNE BATONIKI OWSIANO-BANANOWE
Ciastka owsiano-bananowe są super ale ten sto pierwszy raz zrobiłam je w formie batoników i smakują jeszcze lepiej (ʘʘ)
Banalne w wykonaniu (praktycznie nie da się zepsuć), nie kruszą się, więc można zabrać ze sobą jako drugie śniadanie, przepis można właściwie dowolnie modyfikować, a dupsko nie rośnie aż tak :D
-płatki owsiane ( ok. 2,5 szklanki)
-3 dojrzałe banany
-troszkę miodu, ok 2 łyżki, jak kto lubi, można pominąć, wtedy będą miały bardzo delikatną słodycz z samych bananów,
-2 białka (można pominąć)
-dodatki według uznania: otręby, żurawina, rodzynki, orzeszki, wiórki kokosowe...
Wszystko wymieszać, wyłożyć na standardową blachę do ciasta (wyłożoną a papierem do pieczenia, lub posmarowaną tłuszczem) piec ok. 30 min, w 180 stopniach, wyjąć pokroić na ,,batoniki" i gotowe batoniki włożyć na blachę i piec w tej samej tempetaturze ok 10 minut, aby przyrumienił się na krawędziach ;)
#dieta #pieczzwykopem #gotujzwykopem
iga92 - DIETETYCZNE BATONIKI OWSIANO-BANANOWE
Ciastka owsiano-bananowe są super ale ...

źródło: comment_oJoBsVnW6Le6hMGsWF42KIivJpZrkNv8.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sugasuga: właśnie miałam tępy nóż (pozdrawiam niebieskiego - dzięki za naostrzenie noży jak cię prosiłam, bulwo ( ͡° ʖ̯ ͡°) ), więc krawędzie są poszarpane, ale zawsze można czymś posypać żeby wyglądały estetyczniej :D
@mamnatopapiery: o widzisz, czyli sportowe świry też jedzo ciastka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
pozdrawiam niebieskiego - dzięki za naostrzenie noży jak cię prosiłam, bulwo ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@iga92: to nie jest jakas skomplikowana sztuka, bys nie mogla tego sama zrobic - siły też nie trzeba, wiec nie zwalaj winy na niebieskiego ( )
  • Odpowiedz
@lookazh: to że nie ma w nich tłuszczu a cukier w formie miodu praktycznie można pominąć, i dalej smakują jak ciastka :) HURR DURRR NIESONDIETETYCZNE BO ZA MAŁO BIAŁKA XDDD
ej weź zluzuj majty nie mam się za żadną specjalistkę, wrzuciłam przepis na wypok bo uwielbiam słodycze,a te mają po prostu mniej kalori, prosty skład i są dobre np. na śniadanie, kiedy potrzebujesz węgli. A SNIKERSA TO TY SKŁAD PRZECZYTAJ.
  • Odpowiedz
@yacolek: bo go proszę od miesiąca, a to jednak typowo męskie zajęcie, chciałam dać mu się wykazaćł xD
do tego jestem straszną sierotą i mam talent to cięcia sobie rączek przy okazji ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@lookazh:
EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE MAM NADZIEJĘ, ŻE PRZEJDZIE TA NOWELIZACJA USTAWY PIECZENIA DIETETYCZNYCH BATONÓW I BĘDZIE MOŻNA PIEC TYLKO Z LICENCJĄ BO SERIO NIEKTÓRZY NIE MAJĄ ANI DOŚWIADCZENIA ANI WYOBRAŹNI I NA PRZYKŁAD UPUSZCZĄ BATON NA PODŁOGĘ
  • Odpowiedz