Aktywne Wpisy
sztefen_muller +375
#motoryzacja #samochody #mercedes #nostalgia
Wiem, że zabrzmię teraz jak typowy Janusz-Nosacz po 60tce z brzuchem, ale kurła kiedyś to było.
Wszystko czytelne, na swoim miejscu, po paru tygodniach przyzwyczajenia mogę zmieniać temperaturę klimy albo włączyć podgrzewanieć fotela bez odrywania wzroku od drogi i bez wchodzenia w 3 poziom podmenu... I komu to przeszkadzało? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Wiem, że zabrzmię teraz jak typowy Janusz-Nosacz po 60tce z brzuchem, ale kurła kiedyś to było.
Wszystko czytelne, na swoim miejscu, po paru tygodniach przyzwyczajenia mogę zmieniać temperaturę klimy albo włączyć podgrzewanieć fotela bez odrywania wzroku od drogi i bez wchodzenia w 3 poziom podmenu... I komu to przeszkadzało? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Chce jechać z koleżankami na babskie wakacje za granice z dziewczynami na kilka dni, a niebieskiemu sie to nie podoba..
Że niby co, że będę go zdradzać? - tak, dokładnie o to nam chodzi... wszystkie jedziemy tam żeby przez 5 dni mieć nieprzerwane orgie z kim popadnie...
Weźcie coś doradźcie bo nie wiem już co robić.
#logikaniebieskichpaskow #zwiazki
Że niby co, że będę go zdradzać? - tak, dokładnie o to nam chodzi... wszystkie jedziemy tam żeby przez 5 dni mieć nieprzerwane orgie z kim popadnie...
Weźcie coś doradźcie bo nie wiem już co robić.
#logikaniebieskichpaskow #zwiazki
Ciastka owsiano-bananowe są super ale ten sto pierwszy raz zrobiłam je w formie batoników i smakują jeszcze lepiej (ʘ‿ʘ)
Banalne w wykonaniu (praktycznie nie da się zepsuć), nie kruszą się, więc można zabrać ze sobą jako drugie śniadanie, przepis można właściwie dowolnie modyfikować, a dupsko nie rośnie aż tak :D
-płatki owsiane ( ok. 2,5 szklanki)
-3 dojrzałe banany
-troszkę miodu, ok 2 łyżki, jak kto lubi, można pominąć, wtedy będą miały bardzo delikatną słodycz z samych bananów,
-2 białka (można pominąć)
-dodatki według uznania: otręby, żurawina, rodzynki, orzeszki, wiórki kokosowe...
Wszystko wymieszać, wyłożyć na standardową blachę do ciasta (wyłożoną a papierem do pieczenia, lub posmarowaną tłuszczem) piec ok. 30 min, w 180 stopniach, wyjąć pokroić na ,,batoniki" i gotowe batoniki włożyć na blachę i piec w tej samej tempetaturze ok 10 minut, aby przyrumienił się na krawędziach ;)
#dieta #pieczzwykopem #gotujzwykopem
Komentarz usunięty przez autora
W sumie jak pokroić na równe porcje to wiesz +/- ile kcal ma jeden, może to jest dietetycznego xD
@mamnatopapiery: o widzisz, czyli sportowe świry też jedzo ciastka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@iga92: to nie jest jakas skomplikowana sztuka, bys nie mogla tego sama zrobic - siły też nie trzeba, wiec nie zwalaj winy na niebieskiego (✌ ゚ ∀ ゚)☞
ej weź zluzuj majty nie mam się za żadną specjalistkę, wrzuciłam przepis na wypok bo uwielbiam słodycze,a te mają po prostu mniej kalori, prosty skład i są dobre np. na śniadanie, kiedy potrzebujesz węgli. A SNIKERSA TO TY SKŁAD PRZECZYTAJ.
do tego jestem straszną sierotą i mam talent to cięcia sobie rączek przy okazji ( ͡° ʖ̯ ͡°)
EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE MAM NADZIEJĘ, ŻE PRZEJDZIE TA NOWELIZACJA USTAWY PIECZENIA DIETETYCZNYCH BATONÓW I BĘDZIE MOŻNA PIEC TYLKO Z LICENCJĄ BO SERIO NIEKTÓRZY NIE MAJĄ ANI DOŚWIADCZENIA ANI WYOBRAŹNI I NA PRZYKŁAD UPUSZCZĄ BATON NA PODŁOGĘ
czarnolisto ekspercie