Aktywne Wpisy
ZenujacaDoomerka +373
Gdyby ktoś się zastanawiał czemu nienawidzę mężczyzn:
A i tak mi ktoś powie, że nie mam prawa czuć się poszkodowana, molestowana, skrzywdzona, straumatyzowana bo inni się nie czują.
Prawda jest taka, że ja większość życia spotykałam się tylko z przykrością od mężczyzn i takie rzeczy tylko przypominają mi traumy z dzieciństwa. Horus by mi napisał żebym po prostu do internetu nie wchodziła pewnie i, że jestem płatkiem śniegu.
#zalesie #gownowpis #depresja
A i tak mi ktoś powie, że nie mam prawa czuć się poszkodowana, molestowana, skrzywdzona, straumatyzowana bo inni się nie czują.
Prawda jest taka, że ja większość życia spotykałam się tylko z przykrością od mężczyzn i takie rzeczy tylko przypominają mi traumy z dzieciństwa. Horus by mi napisał żebym po prostu do internetu nie wchodziła pewnie i, że jestem płatkiem śniegu.
#zalesie #gownowpis #depresja
inozytol +976
Wyjeżdżam dziś z dzieciakami na krótką wycieczkę, jutro wracamy. No i przyszło do pakowania. Położyłem w salonie na podłodze torbę i powiedziałem im: "Macie 15 minut, żebyście sobie spakowali ciuchy i zabawki. Czegoś zabraknie, to nie będziecie mieć". Zerkam oczywiście i "autoryzuję" to, co wrzucają i gdyby zabrakło czegoś istotnego, to bym zarzucił w eter "a pamiętaliście o.....?".
O ile się to różni, gdy ich mama je pakuje na wycieczkę. Biega po
O ile się to różni, gdy ich mama je pakuje na wycieczkę. Biega po
Wziąłem go ze schroniska, gdy miał pięć lat. Był zapchlony, miał brzydkie zapalenie skóry, wyglądał źle. Ale pykło. Wyleczyłem go, dałem dach nad głową, legowisko, miskę i smyranie za uszami. On dał całego siebie. Absolutnie całego.
Dziś żyje już czternasty rok. Starzeje się, niedołężnieje coraz bardziej. Mocno się stara mieć tyle werwy co kiedyś, ale ciało już zbyt wątłe.
Nigdy nie miałem i pewnie mieć już nie będę przyjaciela takiego jak on. Znosił absolutnie wszystko. I mój płacz i furię (nigdy go nie uderzyłem). I zawsze merdał ogonem na mój widok.
Patrzę jak gaśnie. Śpi coraz więcej, zmysły płowieją, oczy już nie tak bystre. Dał mi całe swoje życie. Więcej nie miał.
#pokazpsa #smiesznypiesek #feels
U mnie podobnie. Mój psiak ma 13 a mam go od szczeniaka. Ostatnio ma straszne problemy ze słuchem. Smutny widok...
Zdecydowanie
@Kat_rzeznikow: mój wieloletni towarzysz od niedawna też zaczął się z tym borykać ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Albo jak wchodzi po schodach. Kiedyś wbiegal jak wariat nawet po długim i męczącym spacerze a teraz strasznie powoli.
Jak ktoś przychodzi do domu to dalej szaleje i na widok innych psów tez. Ale jak rzuca mu się patyki to szaleje jak szczeniak ale potem bardzo szybko się już męczy.
Ja mojego mam 13 a sam mam 17 wiec razem z nim roslem :(
Komentarz usunięty przez autora
@#!$%@?: jestem z Toba cumplu, moj piesek zmarł gdy miałem 14 lat a wychowywała się ze mno :( teraz mam drugą pociechę ale o moim pierwszym prawdziwym psiarskim cumplu nie zapomne.