Aktywne Wpisy
bArrek +36
Zakochałem się w dziewczynie z wykopu
Sin- +229
Landlordzi i nauka życia dla młodzieży xD
Pamiętajcie młodzieży. Prawdziwe życie to uprawianie prostytucji albo zostanie patoinfluencerem z MMA. Wówczas stać Was będzie na mieszkania i dyktowanie cen takim g*wno zawodom jak strażak czy pielęgniarka.
Wolny rynek mordo! Elo!
#gospodarka #nieruchomosci #mieszkanie
Pamiętajcie młodzieży. Prawdziwe życie to uprawianie prostytucji albo zostanie patoinfluencerem z MMA. Wówczas stać Was będzie na mieszkania i dyktowanie cen takim g*wno zawodom jak strażak czy pielęgniarka.
Wolny rynek mordo! Elo!
#gospodarka #nieruchomosci #mieszkanie
Mam do Was kilka pytań:
- jak wygląda sytuacja ze skoczniami (Holmenkollen, Vikersund) - czy można zwiedzić obiekty, czy czynny jest tam jakiś wyciąg, ile wynosi opłata za wstęp,
- co warto zwiedzić w promieniu 100-150km od Oslo, sprawdzałem różne przewodniki, jednak zależy mi na Waszym zdaniu i opinii.
Może ma ktoś z Was jakieś doświadczenie w podróżowaniu na stopa po Norwegii i podzieli się swoimi doświadczeniami.
#norwegia #oslo
Chodzenie po skoczni jest darmowe, wejście do muzeum jest płatne tak samo jak skorzystanie z symulatora skoku i zjazdu narciarskiego.
co do skoczni - tyle wiem o Holmenkollen, ok. 60 koron za symulator, 120 za muzeum i wieżę widokową. bardziej interesuje mnie Vikersund o którym nie mogę znaleźć informacji. w tym tygodniu LGP w Oslo, szkoda, że nie za tydzień.
Gaustatoppen chętnie bym zahaczył, ale może być problem z dotarciem tam. Zobaczymy jak będzie wyglądała sytuacja z czasem.
Odnośnie Oslo Pass - orientujesz się jak wygląda ta karta - czy jest tam np. nr legitymacji - chodzi mi o sytuacje, gdy np. interesuje mnie muzeum Vikingów,