Wpis z mikrobloga

Ciekawi mnie jak to jest w różnych firmach w IT (i nie tylko) pod względem amatorszczyzny i poziomu zarządzania ( ͡° ͜ʖ ͡°) Większość firm, z którymi do tej pory współpracowałem, wszystko robiła na ostatnią chwilę, byle jak, amatorsko, były problemy z płaceniem itd. itp. Małe i średnie firmy, nie tylko IT. Pytanie - czy to jest reguła? Wszędzie jest tak? Czy może są jakoś normalniej zarządzane firmy, ale to np. wyjątki? ( ͡° ʖ̯ ͡°) #kiciochpyta #programowanie #it #praca #pracbaza
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@StronaGlowna: Co prawda nie mam specjalnie dużego doświadczenia z #pracbaza bo aktualnie dopiero druga firma w IT, ale przynajmniej dosyć różne od siebie - jedna to taka mała firma gdzie głównie studenci pracowali a druga to już raczej pod średnio dużą podchodzi. To czy wszystko było robione na byle jak głównie zależy od pracowników - jeżeli programiści mają jakość aplikacji gdzieś a testerzy odwalają na byle jak to
  • Odpowiedz
@StronaGlowna: Firma Integrated Soulutions (aktualnie z nimi mam umowę).
Robisz na ostatnią chwilę to masz o------l ewentualnie kary w postaci ucięcia premii (ma być zrobione jak najszybciej i jak najdokładniej - chyba że opóźnienie jest nie z twojej winy)
Wypłaty są w ostatni dzień miesiąca (raz tylko się zdarzyło iż była 10 następnego - w sumie mieliśmy dwie wypłaty w jednym miesiącu)
Jako IS obsługuje dwa projekty należące do Orange:
  • Odpowiedz
nie wiem gdzie Wy pracujecie ale u mnie nigdy nie było żadnego dnia opóźnienia, a zazwyczaj wypłata jest na koncie przed czasem ;)

@lollipops: W mojej pracy z wypłatami zawsze jest ok, mówiłem raczej o takich dorywczych zleceniach. No i głównie chodzi mi o podejście do projektów i pracowników, poziom zarządzania itd.
  • Odpowiedz