Aktywne Wpisy
fiolkins +725
8 lat temu byłem w swoim najgorszym ciągu alkoholowym. Przez #alkoholizm nie miałem żadnej nadzieji. Dziś widziałem wschód słońca na Rodos a za dwa miesiące minie osiem lat od kiedy nie pije. Może będzie przynajmniej jedna osoba która to przeczyta i pomyśli że za 8 lat też chce zobaczyć wschód słońca
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
arsamakov +124
chwalenie się trzeźwością bo kiedyś się nie potrafiło z umiarem wypić i jeszcze próby umoralniania innych, to jakaś wyższa metafizyka. wam to ten a-----l chyba wypłukał szare komórki #alkoholizm

źródło: comment_C5rK46aX9f8gOP5FOkrVmCI4A0GRdtmI.jpg
Pobierz@marekrz: ( ͡º ͜ʖ͡º)
No i #bylopierdyliardrazy
@Badabo: jaki tam szacunek, to naprawdę nie jest sztuka odróżnić TO od TEGO :P Fortepian jest wielki, długi na kilka metrów i ma struny rozciągnięte poziomo. Pianino jest małe, bardzo krótkie, ale nieco wyższe, bo ma struny rozciągnięte pionowo. Wystarczy zapamiętać, że słowo "forte" znaczy "głośno" - i skojarzyć to słowo z większym z dwójki instrumentów ;)
I tak, jeszcze nie tak dawno
Przeforsujmy prawdziwie polską nazwę Głośnocich! Żaden tam żydowski fortepian.
@Badabo: i bardzo mnie to dziwi, bo - jak stwierdziliśmy - różnice są spore. Jedynym elementem wspólnym jest praktycznie klawiatura i pedały :P
Podobny los niestety spotkał dudy i kobzę ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Badabo: @kontra: no to dziwne, bo ja nigdy nie spotkałabym osoby która by nie umiała. przecież to jest podstawowa wiedza ogólna, jak można nie ogarnąć D:
@kontra: to akurat problem z tym, że jedno słowo utarło się, nie wiedzieć czemu, w głowach jako