Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 163
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 349
@marcus777: ciekawe czy go odpalili żeby go obrabować z firmy i czyścic ludzi żywcem czy żyje i taki był plan od początku. Stawiam na to pierwsze
  • Odpowiedz
Wszołek przedstawia Suszkowi prawnika - Przemysława Krala. W 2018, Suszek udziela Kralowi pełnomocnictwa do zarządzania swoim majątkiem, w tym decyzjami biznesowymi platformy Bitbay.

pytanie czy to "pełnomocnictwo" nie było wymuszone i od tego momentu zaczął sie ogólnie upadek Suszka

- Sylwester Suszek przyjechał na spotkanie z Marianem Wszołkiem swoim Porsche Taycan. Samochód został pozostawiony w miejscu spotkania. Następnego dnia po zaginięciu samochód zniknął. Do dziś samochód nie został odnaleziony.

ktoś albo miał kluczyki i sobie
  • Odpowiedz
@Foxbat:

A ja na to drugie :)
Chłop zniknął z miliardem w bitcoinach...

Gdyby go zabili bez tego klucza to byliby kompletnymi debilami - a skoro oszukali tak wiele osób i wyłudzili tyle siana to raczej kompletnymi debilami nie są.
To nie sebki z osiedla.......
  • Odpowiedz
@marcus777 wesoło. Na 100% został zawinięty do auta przez budynek wywieziony w p------c (oczywiście magicznie nie wiadomo czym, bo kamery się "zepsuły"), logowanie z terenu zaraz obok nieczynnej KWK też daje do myślenia (chociaż Zerknąłem ram na guglu I spodziewałem się zobaczyć szyb, a nie tylko plac na odpad/miał).
Na 100% wszystko było zawczasu zaplanowane, nie chce mi się wierzyć, że ôni go tyle lat trzymają przy życiu, bo np nie
  • Odpowiedz
  • 50
@buczubuczu: jestem z Piekar no i od strony Węglowej był zawsze wjazd na zaladunek/rozładunek węgla, kopalnia była lekko dalej, ale już zburzona. W roku 2022 jeszcze stała, trwały prace likwidacyjne, była tam ochrona z każdej strony, więc max co mógł ktoś zrobić to wyrzucić telefon. Szyby zasypane w styczniu / lutym 2022
  • Odpowiedz
@buczubuczu: w chwili zaginięcia Sylwestra szyb jeszcze istniał. @Konkol myślisz że "ochrona z każdej strony" to przeszkoda dla ludzi mających taki majątek i powiązania mafijne? Poza tym radzę doinformować się co leży zasypane w chodnikach likwidowanych śląskich kopalń, to szeroko otwiera oczy na skalę tego co można na zawsze pogrzebać pod ziemią
  • Odpowiedz
i dwóch jego przyjaciół z dzieciństwa (Mateusz Bajerski i Jacek Rogoż)

@marcus777: Wiadomo co dziś porabiają? Dalej są w tym biznesie czy odeszli? Zarobili coś na BitBay?

Gdyby go zabili bez tego klucza to byliby kompletnymi debilam

@kwiat_pustyni626: Oglądałem dokument kryminalny gdzie jakiś prymityw porywał ludzi na górskich szlakach, zabierał im karty, wypłacał pieniądze i zabijał. I trafił na dziewczynę która wiedziała że czas działa na jej korzyść,
  • Odpowiedz
@marcus777 tylko jak to możliwe, że to przejeli? Mieli jakiś dokument ze wsteczną datą gdzie Suszka przekazuje swój majątek? Bo przecież musili to zrobić jakoś legalnie
  • Odpowiedz
@Foxbat:

A ja na to drugie :)

@kwiat_pustyni626: Pierwsze. Od jego zaginięcia nikt nie ruszył środków na tym portfelu, więc jakby chłop uciekł, to by jakiś ruch tam był.
A zabić (bez klucza) mogli równie dobrze przypadkiem w czasie tortur, albo chłop zaczął się bronić (mógł mieć b--ń), albo są skrajnymi debilami.
  • Odpowiedz
@marcus777: Współzałożyciel pierwszej polskiej giełdy kryptowalut BitBay, Mateusz B., padł ofiarą brutalnego napadu przed wynajmowanym domem w Bobrownikach (woj. śląskie). Informacja z Lutego 2026
  • Odpowiedz

@kwiat_pustyni626: to jest akurat jakaś bzdurna narracja tego Kralla.
- Gdyby portfele były jawne i by ludzie widzieli 4500 w portfelu nie byłoby bank runu, więc i giełda by nie upadła teraz. On nie chciał pokazać portfeli nie bo nie
- Teraz jednak pokazał niby swój portfel ale wszystko Wina Tusk--- tzn., Suszka
- Że niby tyle lat nie sprawdzili że nie mają kluczy
  • Odpowiedz