Wpis z mikrobloga

18+

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

Na świecie istnieją tylko dwie pilnie strzeżone próbki wirusa, znajdują się w: Instytucie Preparatów Wirusowych w Moskwieoraz Centrum Kontroli Chorób w Atlancie.

@Twinkle: Gówno prawda. To jest tylko oficjalna informacja, która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Rosjanie na 100% nadal posiadają broń biologiczną opartą o specjalnie wyselekcjonowanego wirusa ospy prawdziwej, która została opracowana w czasach zimnej wojny. Takich rzeczy się nie pozbywa. Poza tym nadal co kilka lat zdarzają się
@lewak_zbierajacy_minusy: jest śmieszniej, tak jak mówi @bircov:

[In 1980], the WHO called on all nations to destroy their collections of smallpox virus or transfer them to the WHO-sanctioned collections at one of two labs in Russia or the United States. The global public health community assumes that all nations acted in good faith; however, no one has ever attempted to verify or validate compliance with the WHO request…

czyli tak
Gdyby rozpylono helikopterem nawet jedną z nich — prawdopodobnie na całym świecie ostała się tylko część populacji ludzi w wieku 35 lat i wyższym, gdyż z wyeliminowaniem choroby zaprzestano szczepień.

@Twinkle: W jakim języku jest to zdanie? Polecam lekturę słownika języka polskiego. A poza tym, być może nie życzę sobie oglądać takich obrazków? Pomyślałeś o tym?
@Twinkle: tu masz to bardziej opisane jeśli angielski Ci nie przeszkadza no i jeszcze przypadek zamknięcia muzeum osobliwości gdzie wystawiany był taki strup
Co do mienia #!$%@?, bardziej obawiałbym się, że komuś wreszcie uda się opracować wirus wścieklizny przenoszony drogą kropelkową, a były takie badania....
18+

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

@Twinkle: dzięki, właśnie mnie to strasznie zastanawiało z tymi szczepionkami i śladami - mój chłopak jest Szwedem i nie ma żadnego śladu po szczepionce i był w szoku, że ja coś takiego mam. Ktoś mi już raz napisał, że ich nie szczepią na gruźlicę, ale ja mam 2 takie ślady, więc nie wiem z czego to drugie.