Wpis z mikrobloga

Siemka Mirki z #gamedev ,
Pobrania #fuzzycritters słabe, a dostałem ofertę od publishera, który zresztą sam mnie znalazł, więc myślę żeby wejść w to.
Na co dokładnie zwracać uwagę przy dopinaniu takiej umowy?
Czy może mi ktoś wytłumaczyć co dokładnie znaczy drugi punkt Term, bo nie wiem czy dobrze rozumiem.

#gamedev #unity3d #fuzzycritters #marketing
RSGApps - Siemka Mirki z #gamedev ,
Pobrania #fuzzycritters słabe, a dostałem ofertę...

źródło: comment_DAqCfMkBXX4Eey0GJt4dy64beWkFuAqn.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sathra IAP to ja rozumiem że dostaję 90 a później 70, ale nie rozumiem o co dokładnie chodzi z reklamami. Czy chodzi o to że Publisher rekompensuje mi 30% przychodów jakie bym uzyskał przy tych wyświetleniach? A on najprawdopodobniej będzie reklamował swoje inne gry?

@XineX Zakazu udostępniania nie dostałem :D Może to poufne informacje, ale to tylko propozycja, nie umowa.
  • Odpowiedz
@RSGApps: daj sobie spokoj z glupotami i wydawaj sam.
nikt z gowna diamentu nie zrobi. A bedziesz pewnie dostawal malo kasy bo jak cos kosztuje x $ to oni dostaja ok 65% tej kwoty a tobie daja np. 40%. na czyms zarabiac musza. z 1 dolara dostaniesz 0.30-0.35 $

no chyba ze wypromuja ze bedzie sie super sprzedawac to OK.
  • Odpowiedz
@MP0WER Mam po miesiącu zarobione $25 a pobrania są coraz mniejsze. Myślę że nie będzie szkody jak nic z tego nie wyjdzie, chociaż czegoś się nauczymy, bo pewnie dam znać jak idzie ;)
  • Odpowiedz
@RSGApps: do mnie pisze często wielu spamerskich wydawców na mobilki. Jeśli wiesz, że ten jest uczciwy, to powodzenia życzę i daj znać jak poszło. :)
  • Odpowiedz
Czy chodzi o to że Publisher rekompensuje mi 30% przychodów jakie bym uzyskał przy tych wyświetleniach?

@RSGApps: Do 30% potencjalnych przychodów opartych na szacunkowych wyliczeniach średniego CPI przez Triniti.
Te szacunkowe wyliczenia są pewnie oparte na innych grach/produktach, ale ogólnie jest tam cholernie mało konkretów. Trochę jak obietnice polityków, że coś zrobią, ale nie powiedzą do kiedy. :P

Nie wiem co to za firma, ale wypadałoby ją prześwietlić. :)
  • Odpowiedz