Wpis z mikrobloga

jesli trzeba dodaj w tym pliku swoje IP

@DanioPL: @sbuasha: a jeśli nie trzeba do zacznij od przywrócenia tego wymogu ;)

Przyczyna na pewno jest w logach ale nie mając wglądu w środowisko można tylko zgadywać jak serwer jest skonfigurowany.
@wiktor12348: Cache już wyczyściłem jak miałem inne błędy ale spróbuję jeszcze raz. Logi pobiorę jak się skończy usuwać. Swoją drogą jak to możliwe, że po przenosinach pojawiają się takie błędy? Kod ten sam, tabele bazy te same więc co się mogło zmienić? Dla mnie to abstrakcja.
@sbuasha: Może różne środowiska (brakuje jakieś biblio lub inna konfiguracja), lub nie wgrało jakiś plików. Może też nie łączy się z mysqlem. Proponowałbym jednak zobaczyć to w trybie dev ;-) Od razu zobaczysz ładnego czarnego stworka który do Ciebie przemówi ( ͡º ͜ʖ͡º)
@wiktor12348: Ogólnie na stacku przejrzałem i piszą, że te błędy są wywalane kiedy jeśli pojawi się znak nie będący utf8 i że trzeba do kodu dopisać:

mysql_set_charset('utf8');
za deklaracją połączenia a bazką. Wiele mi to nie mówi ^^
@wiktor12348: Nie, ale mógłbym przysiąc, że tworzyło. Dlatego że po wrzuceniu na serwer miałem inne błędy i wygooglowałem, że trzeba przeczyścić cache co też zrobiłem i teraz jak usuwałem zawartość tego folderu to coś tam było.
@wiktor12348: dayum, wygląda na to że to trzeba zrobić w konsoli a do niej dostępu nie mam. Prędzej ma do niej chłopek, który zajmuje się obsługą ich konta home, o ile oni w ogóle dają taką możliwość.