Piszę właśnie mały projekt ( ͡°͜ʖ͡°)ノ⌐■-■ ma to być bardzo prosty lms Mam skonfigurowanego fosusera i sonatę więc już basicsy są.
Chcę tworzyć kursy i dodawać je do kategorii. Sam kurs ma być składową , ma być możlwość dodania do niego prezentacji , stron tekstowych , plików oraz jakiś tam testów.
Teraz pytanko , czy do Tworzenia samych kategorii i potem całych kursów z możliwością podpinania do nich znajdę jakiś bundle ? (sam kurs tak naprawdę moze być też kategorią ;)) Myślałem nad PageBundle ale nie wiem czy to zda egzamin .
Jakieś rady ? / mam nadzieje , że dobrze wyjaśniłem ;)
@wojjaskula: skoro bardzo chcesz kategorie z bundla to zakręć się przy tree view w doctrine extensions. A drugie pytanie zabrzmiało jakby w internecie były bundle na każdy temat magisterki..
@NiktNieTroszczy: W sumie masz racje , źle spytałem , z drugiej strony to takie klasyczne podejście jak się nie chce. Zamiast #!$%@? się wziełem do roboty ;)
@wojjaskula: kolega wyżej dobrze poleca ci Tree z doctrine extensions. Zainstaluj sobie do tego bundle stof/doctrine-extensions-bundle (i poczytaj o nested set, jeżeli nie wiesz jak to działa).
Do uploadu plików powiązanych z wpisami w bazie radzę użyć bundla. Spróbuj vich/uploader-bundle.
Robimy nitkę normalnych Youtuberów, którzy kochają to co robią i robią to dobrze. Pokażmy patoli z tagu fammemma, że #youtube to nie tylko #boxdel #stu #wardega i reszta tych gwiazdek, które żyją z afer. Ja zaczynam Mietek Mietczyński
Piszę właśnie mały projekt ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■ ma to być bardzo prosty lms
Mam skonfigurowanego fosusera i sonatę więc już basicsy są.
Chcę tworzyć kursy i dodawać je do kategorii.
Sam kurs ma być składową , ma być możlwość dodania do niego prezentacji , stron tekstowych , plików oraz jakiś tam testów.
Teraz pytanko , czy do Tworzenia samych kategorii i potem całych kursów z możliwością podpinania do nich znajdę jakiś bundle ? (sam kurs tak naprawdę moze być też kategorią ;)) Myślałem nad PageBundle ale nie wiem czy to zda egzamin .
Jakieś rady ? / mam nadzieje , że dobrze wyjaśniłem ;)
stof/doctrine-extensions-bundle
(i poczytaj o nested set, jeżeli nie wiesz jak to działa).Do uploadu plików powiązanych z wpisami w bazie radzę użyć bundla. Spróbuj
vich/uploader-bundle
.