Aktywne Wpisy
Anoncio2111 +59
Witajcie Miraski, chciałem się Wam pochwalić zdjęciem Saturna, które zrobiłem dosłownie kilkanaście minut temu zestawem teleskop (zwierciadło 8 cal)+ lustrzanka. Efekt taki sobie, ale i tak jestem mega zadowolony ᕙ(✿ ͟ʖ✿)ᕗ
#astronomia #astrofotografia #kosmos #nauka #fotografia
#astronomia #astrofotografia #kosmos #nauka #fotografia
WykopX +7
Czy przeznaczenie istnieje?
Według platońskiej wizji każdy człowiek ma swoją drugą połówkę. Tylko z nią będziemy idealnie współgrać. Ale przecież na naszej planecie chodzi około 7 miliardów ludzi i dopuszczając związki jednopłciowe i lekko zawężając wiek partnera zbliżając go do naszego możemy określić pulę potencjalnych partnerów w liczbie dajmy na to 5 miliardów ludzi.
A co jeśli naszą wybranką jest dziewczyna z ludu Ajnów czy też mężczyzna z Kaszmiru? Prawdopodobnie nigdy go nie zobaczymy, a nawet jeśli tak, to przecież istnieją bariery niemalże nie do pokonania w postaci chociażby języka.
Chyba, że przeznaczenie specjalnie kieruje nami jeszcze przed narodzinami umiejscawiając dwie połówki niedaleko siebie.
W sumie to nie wiem.
@xtka:
Nie.
Pozdrawiam.
@xtka:
@dreamy: Istnienie tylko jednej takiej osoby to dość przerażająca wizja, chyba że z niewyjaśnionych przyczyn możemy z nią nawiązać kontakt.
Nie powiem Ci czy przeznaczenie istnieje, bo może są przypadki, gdy miłość dwojga ludzi jest tak wielka, że ciężko ją wytłumaczyć tylko zgodnością charakterów i dążeniem do reprodukcji, ale