Wpis z mikrobloga

Troszeczkę modernizacji od ostatniego #pokazkomputer, a mianowicie: nowa platforma X99, założona imitacja WC (dobra cena była, a stara noctua tutaj nie dawała rady), zmieniony zasilacz na mocniejszy, półpasywny i modularny (tutaj jeszcze lepsza cena była), wymieniłem się z kumplem grafikę za grafikę, więc zamiast drugiej GTX970 od MSI mam teraz 2xGigabyte + porządek w kablach jak się dało :P

#pcmasterrace
manix93 - Troszeczkę modernizacji od ostatniego #pokazkomputer, a mianowicie: nowa pl...

źródło: comment_69fDlyirTIQAo7hNujhHhOX7YAqC8JcE.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@manix93: Moje 2x970 (ok 1150mhz) robiły ok 22k pkt graficznych w firestrike. 980Ti robi 20k. Natomiast w grach patrząc po fps 980ti łatwiej utrzymać 60fps, na 970sli były często chwilowe spadki do ok 25-30fps. To już niestety kwestia optymalizacji sli
  • Odpowiedz
@kedzior_: co robi? :P nie, nie słychać nic jedynie na max obrotach wentylatory n----------ą, więc musiałbym wymienić na cichsze, ale i tak pracuje to mi na 'silent' więc nie słyszę, a przy stresie mam max 60*C na rdzeniach więc nie ma sensu :P
  • Odpowiedz
@ElCidX: Wentylatory kręcą się do 2700RPM, przeważnie mam ok 35% mocy więc ~1000RPM. Jak jest ciepło to mają może 1300RPM, więc jest cicho, pompy na tych ustawieniach co mam nie słychać.

Jeżeli ustawiałem pracę wszystkiego na FULL to fakt n--------a wszystko, dlatego w przyszłości wentylatory są do wyrzucenia, jednak pompa jakaś szczególnie IMO głośna nie jest.

Ogólnie myślałem nad Noctua nh-d15, ale stwierdziłem, że już takiego kolosa nie chce, a
  • Odpowiedz