Niecały tydzień temu wróciłem na siłownie po 3 latach przerwy. Wpisem tym chciałbym otworzyć mój dziennik treningowy na mirko pod tagiem #damiantrenuje ,zapraszam do obserwowania i komentowania, bo na prawdę to bardzo pomaga ( ͡º͜ʖ͡º)
Na początek się przedstawię. Mam na imię Damian i mam 24lata. Raz byłem na zawodach trójboju siłowego, bo namawiał (ale to aż do znudzenia) jeden z nauczycieli WF na studiach. Nie jestem jakimś koksem. nigdy też nie trzymałem się konkretnej diety. Byłem nawet w miarę zadowolony ze swoich wyników podczas Akademickich Mistrzostw w TS (przy okazji dodam, że były to moje maksymale osiągnięcia): Przysiad: 155kg, wyciskanie na klate: 85kg, martwy ciąg: 160kg
Potem przyszedł czas wakacji, następny rok studiów, jednak wtedy już bez treningów. Nim się obejrzałem studia się skończyły, ja bez pracy a na wadze 95kg...Ponad rok temu wyjechałem za granicę do pracy. Nie siedzę już całego dnia przed komputerem i nie czekam na obiadki mamy. Przez samo zmienienie trybu życia na pracujący schudłem te 10kg.
Przedstawię mój plan treningowy, który jeszcze się może nieco zmienić, chyba połączę dzień 3 z 4, ale przy okazji dodam wyniki (orientacyjne) jakie były w tym tygodniu (nie będzie dnia III, bo zacząłem od IV). Do tego jeszcze dojdzie basen co najmniej raz w tygodniu, oraz podciąganie na drążku w domu jak przyjdzie (muszę plecy wzmocnić ze względu na dosyć ciężką pracę fizyczną). Dzień I: Klata+biceps Wyciskanie: 12p/40kg 10p/50kg 8p/55kg 6p/60kg Wyciskanie hantle skos: 4sx12-8p/12-20kg Rozpiętki: 4sx12p/12kg Unoszenie ramion z hantelkami stojąc: 4sx12-8p/12kg "21" 4sx12kg
@korynt: To dlatego tyle schudłem! Wiedziałem, że to nie przez pracę ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ @jakosdajerade: Dzięki ( ͡°͜ʖ͡°) @kalboy92: Poważnie? Wydają mi się w miarę "proste" ( ͡°ʖ̯͡°)
Witam Mirabelki i Mireczki.
Niecały tydzień temu wróciłem na siłownie po 3 latach przerwy.
Wpisem tym chciałbym otworzyć mój dziennik treningowy na mirko pod tagiem #damiantrenuje ,zapraszam do obserwowania i komentowania, bo na prawdę to bardzo pomaga ( ͡º ͜ʖ͡º)
Na początek się przedstawię. Mam na imię Damian i mam 24lata.
Raz byłem na zawodach trójboju siłowego, bo namawiał (ale to aż do znudzenia) jeden z nauczycieli WF na studiach. Nie jestem jakimś koksem. nigdy też nie trzymałem się konkretnej diety.
Byłem nawet w miarę zadowolony ze swoich wyników podczas Akademickich Mistrzostw w TS (przy okazji dodam, że były to moje maksymale osiągnięcia):
Przysiad: 155kg, wyciskanie na klate: 85kg, martwy ciąg: 160kg
Potem przyszedł czas wakacji, następny rok studiów, jednak wtedy już bez treningów. Nim się obejrzałem studia się skończyły, ja bez pracy a na wadze 95kg...Ponad rok temu wyjechałem za granicę do pracy. Nie siedzę już całego dnia przed komputerem i nie czekam na obiadki mamy.
Przez samo zmienienie trybu życia na pracujący schudłem te 10kg.
Przedstawię mój plan treningowy, który jeszcze się może nieco zmienić, chyba połączę dzień 3 z 4, ale przy okazji dodam wyniki (orientacyjne) jakie były w tym tygodniu (nie będzie dnia III, bo zacząłem od IV). Do tego jeszcze dojdzie basen co najmniej raz w tygodniu, oraz podciąganie na drążku w domu jak przyjdzie (muszę plecy wzmocnić ze względu na dosyć ciężką pracę fizyczną).
Dzień I:
Klata+biceps
Wyciskanie: 12p/40kg 10p/50kg 8p/55kg 6p/60kg
Wyciskanie hantle skos: 4sx12-8p/12-20kg
Rozpiętki: 4sx12p/12kg
Unoszenie ramion z hantelkami stojąc: 4sx12-8p/12kg
"21" 4sx12kg
Dzień II:
Plecy+triceps
Martwy ciąg: 12p/70kg 10p/80kg 8p/90kg 6p/100kg
Wiosłowanie sztangą: 4x12p/40kg
"Dzień dobry" 4x12p/20kg
Dzień III:
Barki
Wyciskanie żołnierskie 4s
Wymachy hantlami na boki 4s
Wyciskanie hantlami siedząc 4s
Dzień IV:
Przysiady: 4x12s/60kg
Wyprosty nóg 4sx12-8p
Uginanie nóg 4sx12-8p
Przepraszam, za tagi związane emigracją, ale może ktoś z Bham chodzi na siłkę do LA Fitness, to może czasami udałby się przejść razem.
No i według instrukcji #roknasilowni wołam @layla__ ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#roknasilowni #emigracja #birmingham
@jakosdajerade: Dzięki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kalboy92: Poważnie? Wydają mi się w miarę "proste" ( ͡° ʖ̯ ͡°)