Wpis z mikrobloga

Ludzie z tagu #bekazwegetarian powinni sobie powiedzieć otwarcie - wiemy, że nie mamy racji ale po prostu lubimy mięso.

Ci sami ludzie, którzy oburzają się jak na główną wchodzi znalezisko o bitym kotku czy o tym jak ktoś znęca się nad psem propsują masowe zabijanie i tortury innych zwierząt. Moralna hipokryzja.

Nie możecie usprawiedliwić zadawania cierpienia istotom tylko dlatego, bo "lubię jeść mięso". Kropka.

Za kilkaset lat ludzie będą patrzyli tak samo na zabijanie zwierząt jak my dzisiaj patrzymy na palenie czarownic w średniowieczu. Barbarzyństwo.

#neuropa #wegetarianizm #niepopularnaopinia
  • 157
  • Odpowiedz
Nie możecie usprawiedliwić zadawania cierpienia istotom tylko dlatego, bo "lubię jeść mięso". Kropka.

@Holiday: Właśnie, że możemy. Chcecie sobie jeść kiełki i dorabiać do tego ideologię? Proszę bardzo. Ale od mojego steka wara.
  • Odpowiedz
@Holiday:

Ci sami ludzie, którzy oburzają się jak na główną wchodzi znalezisko o bitym kotku czy o tym jak ktoś znęca się nad psem propsują masowe zabijanie i tortury innych zwierząt. Moralna hipokryzja.

Czyli kto konkretnie? Jesli moge spytac
  • Odpowiedz
@Holiday: Sprawa jest prosta. Od zawsze silniejszy lub sprytniejszy zjadal slabszych i glupszych. Tak jest w naturze i tyle. Zmienila sie skala i technika a nie ogolny zamysl. Do lwa tez bedziesz mial pretensje ze zjadl gazele? Pewnie tez by przezyl jedzac trawe ale pewnie mu nie smakuje i dlatego tego nie robi. Dokladnie tak samo jak mi.
  • Odpowiedz
@Holiday: Napisał wegetarianin na komputerze, którego produkcja i utylizacja dewastuje środowisko i wykorzystuje dzieci w fabrykach. Jak widać propsujemy "moralność" tylko tam, gdzie nam wygodnie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Clark_Nova: Ale wytłumacz mi czym to się różni. Moje jedzenie mięsa od tego jak lew #!$%@? antylope w na sawannie. Bo nie rozumiem czemu akurat ja mam nie jeść mięsa? Mam siekacze i chciałbym ich używać a nie #!$%@? sałatę.
  • Odpowiedz
@Holiday: #!$%@?, człowieku nawet sobie nie zdajesz sprawy z tego jak mnie to #!$%@? obchodzi xD w życiu na nic nie miałem tak wywalone jak na twój tekst. Dzięki stary, mogę iść spać w spokoju.
  • Odpowiedz