Wpis z mikrobloga

@erbo: Ciągle drążysz te słowniki, a ktoś już Ci udowodnił, że pojawiło się raptem w jednym i to ponad 200 lat temu.
"Wziąść" to błąd, koniec kropka. Przestań się kompromitować, Krystyna.
  • Odpowiedz
@SirPsychoSexy:
Misiu jak ktoś napisał jakąś bzdurę, to nie znaczy że to udowodnił.
Jak masz coś co ludzie nazywają mózgiem, to w 3 minuty znajdziesz potwierdzenie że to bzdura i informacje o przynajmniej 3 słownikach z których żaden nie ma 200 lat.
  • Odpowiedz
@jacekKobr: Skoro ja mam w domu słownik który ma 35 lat, a miałem też starsze, to co dziwnego jest w tym, że osoba która ma ponad 60 lat uczyła się ze słownika który ma 85 lat ?
Tym bardziej że mówimy o czasach ostrej komuny.
  • Odpowiedz
@jacekKobr: No i co z tego?
Czepianie się takich błędów u osób starszych, które uczyły się całkiem innej ortografii, wskazuje na n----------e mózgowe, albo przynajmniej brak kultury.
  • Odpowiedz
@DrCrauser: Mnie w opinii prof. Bralczyka bardziej mierzi > poprawniej. Coś może być, w tym wypadku, poprawne lub nie. Ale chyba się czepiam, więc idę ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
Czepianie się takich błędów u osób starszych, które uczyły się całkiem innej ortografii, wskazuje na n----------e mózgowe

@erbo: no no, dokładnie tak samo jak czepianie się starszych osób, które pamiętają jeszcze czasy segregacji rasowej, że im murzyni nie pasują, wskazuje na n----------e :D
  • Odpowiedz
Czepianie się takich błędów u osób starszych, które uczyły się całkiem innej ortografii, wskazuje na n----------e mózgowe, albo przynajmniej brak kultury.

@erbo: za jej czasów to też było niepoprawne, skoro już w słowniku z lat 20-tych pojawiło się jako "dawniej"
  • Odpowiedz