Aktywne Wpisy
tiofen +568
Hej Mireczki,
w poniedziałek wyje*ali mnie z roboty, więc z tej okazji organizuję #rozdajo - wystarczy dać plusika, wyniki jutro po 16. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do wygrania żółwik ze zdjęcia.
Zapraszam też na mojego instagrama tiofendzierga, dopiero się go uczę, więc wrzutek jest mało i średniej jakości. XD Ale kiedyś będzie lepiej, będę też dawać tam znać o jakichś moich tworach do przygarnięcia.
#
w poniedziałek wyje*ali mnie z roboty, więc z tej okazji organizuję #rozdajo - wystarczy dać plusika, wyniki jutro po 16. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do wygrania żółwik ze zdjęcia.
Zapraszam też na mojego instagrama tiofendzierga, dopiero się go uczę, więc wrzutek jest mało i średniej jakości. XD Ale kiedyś będzie lepiej, będę też dawać tam znać o jakichś moich tworach do przygarnięcia.
#
KRZYSZTOF_DZONG_UN +263
JESTEŚ PRZECIWNY KREDYTOWI 0% I KAZDEJ INNEJ TEGO TYPU FORMIE = PLUSUJESZ
POKAŻMY ILU NAS JEST. KAŻDY WIE, ŻE POLITYCY CZYTAJĄ WYKOP, WIĘC MUSIMY POKAZAĆ SWÓJ PROTEST. IM WIĘCEJ PLUSÓW TYM WIĘKSZA SZANSA ŻE GÓWNIANY PROJEKT NIE WEJDZIE W ŻYCIE!
#nieruchomosci #wykopefekt #polska #afera
POKAŻMY ILU NAS JEST. KAŻDY WIE, ŻE POLITYCY CZYTAJĄ WYKOP, WIĘC MUSIMY POKAZAĆ SWÓJ PROTEST. IM WIĘCEJ PLUSÓW TYM WIĘKSZA SZANSA ŻE GÓWNIANY PROJEKT NIE WEJDZIE W ŻYCIE!
#nieruchomosci #wykopefekt #polska #afera
#neuropa #bekazprawakow #4konserwy
Po pierwsze to bardzo dawno.
Po drugie kulistość ziemi jest faktem, a ortografia może się zmienić każdego dnia.
korwin tez sie wygłupiał z tymi zasadami ortograficznymi:
http://korwin-mikke.pl/blog/wpis/cos_o_kulturze_ortografii_i_ciemnocie/1483
http://korwin-mikke.blog.onet.pl/2009/02/08/kto-jest-wlascicielem-jezyka/
"Wziąść" to błąd, koniec kropka. Przestań się kompromitować, Krystyna.
Misiu jak ktoś napisał jakąś bzdurę, to nie znaczy że to udowodnił.
Jak masz coś co ludzie nazywają mózgiem, to w 3 minuty znajdziesz potwierdzenie że to bzdura i informacje o przynajmniej 3 słownikach z których żaden nie ma 200 lat.
@erbo: 85 lat temu?
Poza tym, że mnóstwo osób mówi wziąść zamiast wziąć, to każdy język ewoluuje. Nie zdziwię się gdy za 50 lat wszyscy będziemy mówili wziąść.
Tym bardziej że mówimy o czasach ostrej komuny.
obecnie jest to błąd, kiedyś to nie był błąd
Czepianie się takich błędów u osób starszych, które uczyły się całkiem innej ortografii, wskazuje na n----------e mózgowe, albo przynajmniej brak kultury.
@erbo: no no, dokładnie tak samo jak czepianie się starszych osób, które pamiętają jeszcze czasy segregacji rasowej, że im murzyni nie pasują, wskazuje na n----------e :D
@erbo: za jej czasów to też było niepoprawne, skoro już w słowniku z lat 20-tych pojawiło się jako "dawniej"