Aktywne Wpisy
Qurvinox +139
A teraz w radiu usłyszą Państwo cegiełke na rzecz ofiar powodzi – Moja i twoja nadzieja, w wykonaniu Sanah, Dawid Podsiadło, Daria Zawiałow, Vito Bambino, Roxi Węgiel, Viki Gabor....
#wroclaw
#wroclaw
Teraz ta młodzież tylko te tiktoki ogląda, jeszcze 15 lat temu młodzież była normalna.
Młodzież 15 lat temu:
#heheszki #humorobrazkowy #leopold #dziecineo #luntek #mrzywiec #testoviton #staryinternet #kuladajefula
Młodzież 15 lat temu:
#heheszki #humorobrazkowy #leopold #dziecineo #luntek #mrzywiec #testoviton #staryinternet #kuladajefula
Klient: Potwierdzam, fakturę dziś opłaciłam.
( ͡° ʖ̯ ͡°)
#logikarozowychpaskow #pracbaza
Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
@qkamil:
@Yubi:
@Sudokuu:
@PiTcA:
Kogo podciągnąć pod paragraf jak gość już wyparował.
Swoją drogą, odpowiedź od klientki nie była głupia czy nielogiczna. Twoja prośba była niejednoznaczna. Równie dobrze mogła znaczyć "Proszę o potwierdzenie mi, że Pani wpłaciła".
Ja tak czasami robię interesy na niewielkie kwoty, np. z zaprzyjaźnionymi właścicielami kwater. Mam jechać na delegację, pytam landlorda o dostępność, a on odpowiada "OK, potwierdź tylko jak już zarezerwujesz lot". Czasem przelewam mu kasę na konto (i piszę, że to zrobiłem), a czasem daję na miejscu do ręki.
To w sumie mogą być w przeliczeniu grube setki złotych, jak nie powyżej 1000, ale po tylu delegacjach nie mamy potrzeby wysyłania sobie formalnych potwierdzeń, że kasa poszła, a pokój gotowy. I jakoś nikt nikogo nigdy nie oszukał choćby na