Wpis z mikrobloga

@pdpacek: ja obrażam się na władzę za tak debilne pytania i robienie sobie ze mnie jaj. Nie głosuję na obu. Nawet nie oddam ważnego, bo ty byłaby legitymizacja tych bzdur. Mam nadzieje, że frekwencji nie będzie.
@tony_soprano: jaja to oni sobie robią publikując swoje programy i obietnice.

Możesz wyjaśnić czemu kwestię, JOW, 6 latków, podatków, majątku państwowego w postaci lasów uważasz za bzdury ?
Możesz wyjaśnić czemu kwestie:,

JOW - chyba jedyne sensowne pytanie

6 latków - ludzie się nie znają, odpowiedzą jak im chłopski rozum mówi, a nauka i statystyka pokazuje, ze to jest ok

podatków - j. w. poza tym to juz przeszło przez sejm i też nie jest takie proste bo powoduje więcej miejsca na machloje

majątku państwowego w postaci lasów - to juz w ogołe kuriozum, ludzie nie znają sytuacji spółki, prognoz
@tony_soprano: Rozumiem Twój punkt widzenia odnośnie 6 latków i lasów. Jest to decyzja dla ekspertów a nie dla narodu. Politycy po prostu chcę zepchnąć odpowiedzialność. Dlatego myślę że dla tego jedynego sensownego pytania o JOW warto iść na referendum. Daje to szanse by wybrać w przyszłości odpowiednich reprezentantów, który nie będą spychać odpowiedzialności na naród przy podejmowaniu decyzji
@pdpacek: tylko, ze do JOW mam ambiwalentny stosunek. I teraz muszę rozważyć czy "uznać" to referendum tylko dla tego 1 pytania, czy olać. W wyborach zawsze uczestniczę, żeby nie było że szukam wymówek.