Aktywne Wpisy
paxtax +16
#hydraulika Jak odkręcić taką srubę? #remontujzwykopem
Kordem +336
Mama przepisała dom na siostrę ale w nim mieszka i chce zostać na emeryturę, a ja dostałem mieszkanie i sobie tu żyję.
Siostra właśnie wpadła na pomysł że ona chce moje mieszkanie sprzedać i podzielić na pół ze sprzedaży, a przy tym zawyża jego wartość 2-3 krotnie, bo "jej sie nie chce czekać aż mama umrze żeby dom sprzedać".
Fajnie się zapowiada wigilijne spotkanie xD
#rodzina #finanse
Siostra właśnie wpadła na pomysł że ona chce moje mieszkanie sprzedać i podzielić na pół ze sprzedaży, a przy tym zawyża jego wartość 2-3 krotnie, bo "jej sie nie chce czekać aż mama umrze żeby dom sprzedać".
Fajnie się zapowiada wigilijne spotkanie xD
#rodzina #finanse
Tydzień temu byłem na rozmowie kwalifikacyjnej (stanowisko techniczne: automatyk). Obecnie pracuję jako pakowacz. Na spotkaniu było 4 kierowników i jedna osoba z HR.
Ciężko jest mówić z entuzjazmem o pakowaniu paczek. Pojawiły się pytania, czy wdrożyłem jakiś swój pomysł w pracy - powiedziałem, że kiedy byłem sprzątaczem, to wymyśliłem pojemniki na akcesoria (bo nikt nie dbał o porządek). Ale mi było wstyd, cóż innego miałem powiedzieć. Nie chciałem kłamać.
Na pytanie techniczne się mocno przygotowałem. Kiedy omawiałem jakieś zagadnienie techniczne kierownicy mi bezczelnie przerywali i poprawiali wyrazy - mniej więcej w stylu "panie, nie mówi się przemiennik częstotliwości tylko falownik". Niestety z moim doświadczeniem zawodowym jestem traktowany jak śmieć. Jeden z kierowników naprawdę miał z mojego doświadczenia i CV ubaw - cały czas miał opuszczoną głowę i widziałem jakie miny robił. Zastanawia mnie tylko kto filtruje CV - przecież jak im nie odpowiada moje doświadczenie to niech do mnie nie dzwonią, chyba, że chcą sobie z kogoś jaja porobić.
W połowie rozmowy chciałem wyjść ale dotrwałem do końca i bez wahania z ogromną pewnością siebie odpowiadałem na pytania. Jednak po powrocie do domu myślałem, że rozpłacze się jak dziecko, czułem się jak szmata. Tak bardzo zależało mi na tej pracy a oni w taki sposób mnie potraktowali.
Cały czas mam nadzieję, że ktoś kiedyś da mi szansę - jak nie tutaj to w innym kraju.
#pracbaza #praca #feels
@Musik90: pracujesz w vw czy bridgestone ?
@vrod: Generalnie przemiennik częstotliwości i falownik to trochę co innego. W automatyce do sterowania silnikami używa się raczej przemienników, zasilanych z sieci AC, a więc zmieniających jedynie częstotliwość prądu (jak sama nazwa wskazuje), tymczasem falownik zmienia prąd DC -> AC. Także twój szef chyba też nie do końca miał rację?