Wpis z mikrobloga

@SynuZMagazynu: Przecież od stycznia było mówione jasno i wyraźnie-zmiany postulowane przez PO miały zapobiec prywatyzacji lasów. To PiS odwraca kota ogonem miesza w mediach dziwnymi teoriami-nie do końca wiem skąd one się biorą. PO chciało wprowadzić mniej więcej taki zapis:

lasy należące do Skarbu Państwa, nie będą podlegały przekształceniom własnościowym, z wyjątkiem uzasadnionego celu publicznego

Opozycja czepia się, że ten uzasadniony cel będzie furtką do prywatyzacji-problem w tym, że na chwilę
@SynuZMagazynu:
1800.Przepisy, przez które zbankrutowali przedsiębiorcy zostały wprowadzone w 2002-w tym roku TK dał przedsiębiorcom możliwość ubiegania się o odszkodowania. Wina PO.
1801.Jakiś lokalny urzędnik skarbowy w Wypiździewie Dolnym kupił sobie limuzynę. Wina PO.
1802.Przewodniczący Państwowej Komisji Badania Wypadków Lotniczych dostaje pieniądze za swoją pracę. Wina PO, bo piszący ten artykuł jest z opozycji i wierzy w zamachy.
1802.1.Powtórka z punktu poprzedniego-komuś nie podoba się, że jego wizja świata nie jest
@SDammtsg: Najpierw mówisz jaki związek afera ma z PO teraz mówisz, że prawidłowo bo zawinili i odeszli (czyli jednak ma związek), raz mówisz tak raz srak xd wróć nie wiem do archiwów medialnych a nie pytasz mnie jednocześnie masz swój platformerski punkt widzenia xd.
@SynuZMagazynu: No bo nie ma związku z PO. Pani Krysia dwadzieścia lat temu ukradła 200 zł w osiedlowym spożywczym i teraz pracuje w Lidlu. Wydało się, więc pani Krysia została zwolniona, ale ty masz jakieś pretensje do Lidla i nazywasz to aferą Lidlowską. Lidl nie ma nic do rzeczy, bo to nie Lidl kradł, tylko Pani Krysia-zanim pracowała w Lidlu. Widzisz dziurę w swojej logice?