Wpis z mikrobloga

Jest tu jakiś Mirek albo Mirkówna, który jest chory na #hashimoto lub inną chorobę autoimmunologiczną i stosuje z powodzeniem dietę #paleo ? Chodzi o to czy przestrzeganie diety spowodowało poprawę samopoczucia, obniżenie przeciwciał lub remisję choroby?
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rogalson: nie łatwiej wejść w grupy facebookowe? uwierz, że tam znajdziesz o wiele więcej obeznanych z tematem osób niż na wypoku ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Rogalson: nie słyszałam o tej diecie, ale można spróbować, jeśli nie jest szkodliwa. Tylko czy mam tyle silnej woli, żeby nie zjeść chrupiącej piętki, albo nabiału? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz
Zaciekawiło mnie to, bo mam chorą tarczycę i inną chorobę autoimmunologiczną, mój organizm walczy ze mną jak tylko może. Może czas, żebym i ja z nim zaczęła walczyć? Gdzie znalazłeś info, ze takie coś może pomóc?

@asema: tlustezycie.pl + Iwona Wierzbicka
  • Odpowiedz
  • 0
@asema: sama Wierzbicka ma niewiele informacji na ten temat. Jak masz problemy autoimmunologiczne to celuj w protokół autoimmunologiczny, a z blogów polecam alpaqasquare zdecydowanie.
  • Odpowiedz
  • 0
@asema: bynajmniej. Po prostu wiele wyrzeczeń i poświęcenia. Paleo bardzo polecam, AIP na mnie nie zadziałał, ale koniec końców chyba nie mam zbytnich problemów autoimmuno na szczęście.
W skrócie - naturalna żywność przede wszystkim.
  • Odpowiedz